Силвия Петкова и Юлиан Вергов за новия български филм

„Това е един филм, който ме докосна много силно. Оказа се, че е много актуален. Нещо, което не сме подозирали, когато сме го снимали преди година и половина. В сюжета става дума за едно журналистическо разследване на една лекарска грешка или не, не е ясно. Юли Вергов влиза в ролята на д-р Стефан Стефанов, а аз в ролята на журналистката Антония. Наблюдаваме един процес, в който една журналистка се променя спрямо една история, която проследява. Започва да гледа на един лекар като на човек, а не само като на човека, зад бялата престилка“, разказва актрисата.

„Във филма има трилър и показва как трябва да ценим това, което имаме, а именно лекарите“, допълва Юлиан Вергов.

Грандиозна премиера на "Пепел върху слънцето" изправи зрителите на крака

„Много са темите, които разглеждаме. Любовта към професията, отговорността на медиите. Ако не отразят достоверно едно събитие, колко тежко може да се отрази това на даден човек. Опитали сме се с много любов да защитим и двете професии“, категорична е Силвия Петкова.

„В хубавата драматургия всеки е прав от своята гледна точка и защитава себе си. Не познавах братя Калинови. Те ми се обадиха, за да ме поканят да участвам в проекта. Ролята ми в „Пепел върху слънцето“ е много различна и няма нищо общо с „Откраднат живот“. Всичко беше като на кино”, споделя Юлиан Вергов.

Актьори и екип от "Пепел върху слънцето" на турне в цялата страна

„Обмислях дали да се консултирам с някой разследващ журналист, но накрая реших да се оставя на себе си и на личното си отношение към подобни случки. Тъй като самата аз съм си патила много от жълти медии. Най-интересното при моята героиня беше пътят, който трябва да извърви – от напълно убедена, че има един виновен човек, до точно обратното съждение“, допълва Силвия Петкова.

Екипът на „Пепел върху слънцето“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“ и на БГ Радио, които също са медиен партньор на проекта.