Как Америка посрещна 46-ия си президент с повече оръжия, отколкото знамена – тази неделя след централната емисия новини

САЩ поставиха ново начало с избора на Джо Байдън за президент. Той се записа в историята на страната като 46-ия държавен глава. Тази седмица в „Темата на NOVA” специалните пратеници на NOVA във Вашингтон Методи Владимиров и операторът Димитър Василев представят различните гледни точки към историческите събития в страната на неограничените възможности – щурм на демокрацията или щурм над демокрацията?

Демократът Джо Байдън положи усилия и успя да победи Доналд Тръмп в изключително оспорвана битка, придружена от скандали, обвинения и съдебни заплахи. Броени дни преди официално да заеме поста хиляди привърженици на досегашния президент нахлуха в Капитолия. Мирът в Съединените щати беше нарушен, а държавата се изправи пред разделение, бунтове и военни блокади.   

Доналд Тръмп напусна Белия дом, отказвайки да признае избора на Америка и хвърляйки сянка върху изборния процес, а Джо Байдън положи клетва, като заяви, че негова кауза ще е демокрацията и обединението на нацията.

За каква промяна мечтае 10-годишният Теодор, българче, което заедно със семейството си живее в САЩ, и какви са неговите предложения към Джо Байдън?

Гледайте „Щурмът на демокрацията” в „Темата на NOVA“ на 24 януари, веднага след централната емисия новини.