Екипът на NOVA с ексклузивен разказ от болница „Света Анна" в София

В разгара на третата вълна на пандемията от коронавирус, ситуацията в страната става все по-сериозна. Повече от седмица всяка сутрин осъмваме с информация за хиляди новозаразени, а натискът върху здравната система сериозно се увеличава с всеки изминал ден. На много места у нас болничните легла почти не са останали, а в други – отделенията са препълнени. В най-тежкия момент от последните 12 месеца репортерът Красимир Боев и операторът Росен Илиев влязоха в една от най-натоварените болници в София – „Света Анна“, където прекараха няколко дежурства с медицинските екипи. Разказът за денонощната битка между живота и смъртта гледайте тази неделя в „Темата на NOVA“.

Зрителите ще видят историята на възрастно семейство, чиято любов се заражда още в първи клас. Двамата минават ръка за ръка през радостите и проблемите в живота вече 60 години, заедно се изправят и пред коварната зараза. Екипът на NOVA ще разкаже и за Бориса, която поема първата си глътка въздух в "Света Анна". Какво е да дадеш живот в условия на пандемия, споделя майката на малката героиня. Ще видите и за какво мечтае 10-годишната Веси - пациент в ковид-отделението на болницата. 

Как се отразява критичната ситуация на медицинските екипи в болницата? С какво се отличава третата вълна на пандемията? История за оцеляването и надеждата, за силата на героите в бяло и значението на думата благодаря – гледайте в “Темата на NOVA“ тази неделя.

Не пропускайте “Третата вълна” на 28 март, веднага след централната емисия новини.