Припомнете си битката на шеф Манчев с непрофесионализма на едно семейство, стопанисващо ресторант в градската градина в Шумен

Тази седмица в „Кошмари в кухнята“ ще си припомним как шеф Манчев се изправя лице в лице с истински непрофесионализъм и лекомислие в заведение в Шумен. Каква е причината за лошото ръководене и как кулинарният експерт се оказва по средата на семейно недоразумение - проследете в епизода на предаването тази вечер от 20.00 ч. само по NOVA.

Ресторант „Шумен“ се намира в градската градина. От две години е собственост на Веско и Живка, които освен в бизнеса са партньори и в живота. Двамата са сервитьори по професия. Живка има стаж в заведението и почти на шега се заема с управлението му. Поради липсата на опит и познания в менажирането на бизнеса, в ресторанта настъпва пълен хаос. На помощ идват двете ѝ дъщери, но напрежението ескалира и собственичката ще се наложи да уволни някого. Ще успее ли шеф Манчев да вкара ресторанта и собствениците му в правилната посока?

След кулинарна инспекция шеф Манчев открива серия от нередности в заведението. Ресторантът има капацитет за над 200 клиенти и само двама готвачи. Липсва концепция – менюто предлага над 20 салати, повече от 30 вида пици и основни ястия, с които готвачите и собствениците не могат да се справят. Над печката цари пълна импровизация с рецептите, продуктите са замразени, поръчките се бавят и пристигат полусурови. Клиентите се изнервят и се отказват от ястията. За капак конфликтите в кухнята не спират, което втрещява шеф Манчев.

Ще успее ли кулинарният виртуоз да промени нагласите на Веско и Живка и ще допринесе ли за стоплянето на отношенията в семейството, припомнете си в епизода на “Кошмари в кухнята” – тази вечер от 20.00 ч. само по NOVA.