Тази събота, 22 май, ще бъде излъчен втория епизод от документалната поредица, посветена на търсенето на истината атентата

Версиите за поръчителите на атентата срещу папа Йоан Павел II са много. Търсим истината от разузнавачи, адвокати, психолози, но и от стрелеца – самия Агджа. В ексклузивно интервю за „Ничия земя“ миналата събота той призна, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението срещу папата и е работил с контрабандисти у нас.

ЕКСКЛУЗИВНО: Говори Мехмет Али Агджа - човекът, който стреля срещу папата

Али Агджа твърди, че този път разказва истината – как е избягал от най-строго охранявания военен турски затвор, защо не е арестуван у нас, след като е обявен за издирване за убийство на журналист и кой му е осигурил пистолета, с който опитва да убие папата. В историята участват тайните служби, терористи, дипломати, трафиканти и наемници. Терористът твърди, че вече не е терорист.

„Ничия земя” в аванс: Мехмет Али Агджа е бил 50 дни у нас преди атентата срещу папата

До момента е отказал хиляди интервюта в последните 40 години. Но в документалната поредица от три части на „Ничия земя“ ще срещнем версиите му с тези на наши агенти „под прикритие“ в Рим по времето на атентата и разследването. Говорим и с адвоката на задържания като съучастник българин Сергей Антонов. Истината на защитника Джузепе Консоло е абсолютно различна. Как той и българските разузнавачи успяха да разконспирират теорията на Агджа още през 80-те години? Предстои да разберете неразкритите до момента тайни на най-важните участници в процеса срещу турския килър. Говорим и за тежката травма, нанесена на обвинения Антонов лично с неговия психиатър доктор Илия Илиев.

Гледайте „Ничия земя“ тази събота от 18.00 ч. по NOVA.