Припомнете си историята за имитацията като начин на живот – тази събота след централната емисия новини

Никога не е било толкова по-лесно да изпълниш желанието си да се превърнеш в някой друг. Пластичната хирургия, дрехите, гримът и филтрите в социалните мрежи - всички те са средство, за безпроблемно преобразяване. Има обаче един особен тип двойници.Те не живеят толкова своя живот, колкото този на човека, на когото искат да приличат. Правят го 24 часа в денонощието.

Тяхната диагноза е любовта към идолите им и го заявяват на висок глас. Често не ги разбират, често ги осмиват, но и често искат снимка с тях. Тази събота в „Темата на NOVA“ авторът Ивомира Пехливанова и операторите Георги Георгиев и Димитър Василев ще запознаят зрителите с любопитните житейски истории на редица имитатори и причините за избора им да приличат на популярни личности.

Да се оглеждаме в другите хора, за да разпознаем себе си, е най-нормалното нещо в човешката природа, казват експертите. Понякога обаче, вместо осмисляне на себе си чрез другите, някои хора добиват съзнателното желание да бъдат тяхно копие. Те влагат цялата си енергия да проучат в детайл техните навици, излъчване и външен вид.

Стивън Сегал, Барби, Елвис Пресли и Вин Дизел са само част от идолите, на които героите в „Темата на NOVA“ се възхищават и се стремят максимално да приличат. За някои от тях това започва като увлечение, а след това се превръща в начин на живот. За други, да са нечий двойник, става и професия.

Възможно ли е желанието за подражаване да послужи като трамплин за осъществяване на по-големи мечти и цели? И може ли то да направи едни истински различни, а да накара други да изгубят пътя си завинаги?

Гледайте „Другият в мен” в „Темата на NOVA“ тази събота, веднага след централната емисия новини.