Журналистите на NOVA бяха отличени в категории „Телевизия“ и "Разследваща журналистика"

Наградите „Даниела Сеизова – В името на живота“ бяха връчени за 12-ти пореден път и журналисти на NOVA телевизия бяха отличени с две престижни награди. Водещата на „Събуди се“ Марина Цекова  получи наградата в категория „Телевизия“, а освен нея отличие в категорията „Разследваща журналистика“ получи Тина Ивайлова за репортажът й „Как лекарства без рецепта могат да ни пратят в ареста“. Отличието получават журналисти, лекари, пациенти, които имат принос в сферата на здравеопазването.

„Всяка награда приемам с повече отговорност, отколкото радост. В тази година когато имаше страшно много обещания от кого ли не, това отличие от Български пациентски форум ми действа мотивиращо, сега всички тези обещания да се сбъднат. Аз обещавам, че ще следим още по-яростно това в действителност да се случи, в името на хората“, сподели емоциите си от получаването на наградата Марина Цекова.

„Бях изключително изненадана и наградата съвпадна с това, че правим втора част на темата „Как лекарство за глава може да те вкара в ареста“. Това разследване получи много голям отзвук“, разкри Тина Ивайлова.