На кулинарната арена един срещу друг се изправят Боряна Калейн, Мариана Векилска, Яна Липованска, Любомир Ковачев и Димитър Иванов

Празнично настроение превзема „Черешката на тортата“ следващата седмица по NOVA. Грациозната гимнастичка и световна медалистка Боряна Калейн, журналистът и водеща Мариана Векилска, създателката на детски песни Яна Липованска, разтапящият женски сърца актьор Любомир Ковачев и комикът, вентролог и актьор Димитър Иванов-Капитана ще се борят за първото място в кулинарната надпревара. Задачата на шеф Манчев да приготвят любимо ястие с домашно печиво ще накара някои от домакините да се хвърлят с главата напред и да поемат рискове.

В понеделник човекът, който вдъхва живот и настроение на хора и кукли – Димитър Иванов-Капитана, ще посрещне звездната компания в своя втори дом – хижа „Септември“. В уютната си вечеря той ще предложи домашно меню, приготвено с много внимание и пресни подправки с аромат на планина. С доброто си настроение домакинът дава заявка да нахрани не само телата, но и душите на гостите. А изненадата, която е подготвил Капитана, ще разсмее всички.

Шеф Манчев: Храната е преживяване и емоция

Яна Липованска ще покани гостите в артистичния си дом във вторник. Тя ще конструира своето меню около предпочитанията на нейното семейство и приятели, които често ѝ гостуват. Ястията, които Яна ще поднесе на гостите си, включват внимателно подбрани продукти и сочен десерт със свеж сладолед. Специалният цветен подарък на домакинята ще върне участниците в детството и ще стопли сърцата им.

Истинска кулинарна симфония с Дарина Такова в „Черешката на тортата“

В сряда зрителите ще имат възможността да разберат дали кулинарните умения на Боряна Калейн се доближават до спортните ѝ постижения. Специално за своите гости шампионката ще вложи истинско старание и дисциплина, за да погали сетивата им, въпреки неголемия си кулинарен опит. Боряна ще впечатли всички с вълнуващи спортни истории, а изненадата ще бъде свързана с най-голямата й страст.

Известната водеща и журналист Мариана Векилска ще подчини вечерята си на рецепти от различни краища на България в четвъртък. Тя ще предложи нетрадиционен прочит на ястията за Бъдни вечер и ще посрещне гостите в своя уютен дом, изпълнен с много топлина и семейни истории. Като добър кулинар, който държи на домашната храна, тя ще зарадва останалите с вкусни гозби и добро настроение.

Във финалния ден от седмицата, навръх Бъдни вечер, актьорът Любомир Ковачев ще потопи гостите в романтична атмосфера, въпреки няколкото непредвидени ситуации. Той ще ги посрещне на специално място с амбициозно френско коледно меню. Изненадата на Любо също ще бъде френска и бляскава, а неочакван гост на масата ще донесе много забавно празнично настроение.

Какви любопитни рецепти ще предложат участниците и чие домашно печиво ще впечатли най-много шеф Манчев, не пропускайте да разберете в премиерните епизоди на „Черешката на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч. по NOVA. 

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook  страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.