Водещата Марина Цекова ще разговаря с проф. Ивайло Търнев на живо в сряда от 18:25 часа по NOVA NEWS

Съвместният телевизионен проект на Новините на NOVA и Нов български университет „Гласът на науката“ продължава с темата „Какво се случва с нас след COVID-19 - последствията, които не очакваме?”. Журналистът Марина Цекова ще разговаря с проф. Ивайло Търнев за това какви са дълготрайните ефекти след боледуване от COVID-19, при кои групи хора най-често се наблюдава т.нар, пост-Ковид синдром и как се преодолява той.  Петият епизод от поредицата ще бъде излъчен в сряда (16 февруари) от 18:25 часа и може да бъде проследен на живо в ефира на NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.

Какво е важно да следим след боледуване от коронавирус, така че да не задълбочим здравословните си проблеми? Защо у нас броят на ваксинираните продължава да е нисък? Могат ли да се ваксинират хората с редки заболявания и коя ваксина е най-подходяща за тях? Професор Ивайло Търнев ще даде отговори на тези въпроси. Той е преподавател в департамент Когнитивна наука и психология на НБУ, началник на Клиниката по нервни болести в УМБАЛ „Александровска“ и ръководител на Експертния център за наследствени неврологични и метаболитни заболявания.

Зрителите отново могат да задават своите въпроси в платформата sli.do, достъпна от телефон, таблет или компютър. След влизане в нея, трябва да изпишат #nauka и да попитат за всичко, което ги вълнува.

Гледайте „Гласът на науката“ на 16-и февруари (сряда) от 18:25 часа на живо по NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.