Припомнете си епизода на кулинарното риалити тази вечер от 18.00 ч. по NOVA

Тази вечер домакин в „Черешката на тортата” е дъщерята на Глория Симона Загорова. 

Оригинална войнишка вечеря с Румен Бахов в „Черешката на тортата”

Симона посреща гостите си с приказна вечеря и те бързо признават класата й на домакиня. Тя получава много комплименти и споделя тайни от кухнята на своето семейство. Вечерята, която ще приготви изпълнителката, комбинира рецепти и традиции от Северна и Южна България. 

Радинела Чушева вдига високо кулинарната летва в "Черешката на тортата"

Симона ще сервира на масата салата с печен патладжан, печени чушки, домати, сирене, кедрови ядки и песто, а също така и солени розички, тип мъфини. Основното ястие са пълнени чушки с кайма и ориз, но с тайна родопска подправка, изпратена от роднини от Кърджали. Тя ще подготви и втори вид пълнени чушки, вдъхновени от Русенския край. Крехките свински пържолки с гарнитура от гъби ще допълнят обилната вечеря, а картофената салата е по рецепта на майка й. 

Какъв десерт ще предложи старателната домакиня и как гостите ще оценят гостоприемството й, гледайте тази вечер от 18.00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook  страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.