Среща с двама изобретатели, които се опитват да постигнат революция в областта на електроенергията - напълно безплатен ток

В „Ничия земя“ тази събота зрителите ще проследят една история, посветена на вечните, непримирими и все още непризнати изобретатели От години изправени пред изпитанията на енергодружествата, с риск от инфаркти пред цифрите на сметките и в ожесточена битка с времето - те опитват да разрешат неразрешимото - напълно безплатен ток. Но както знаете - всяка епоха си има своите непризнати изследователи, своите луди гении.

„Ничия земя“: За уроците на историята

Достатъчно е да споменем Никола Тесла и неговите революционни открития в областта на електрическата енергия. Достатъчно е да споменем и съдбата му - непризнат, отхвърлен, беден. Не се наемаме да твърдим, че героите ни този път са точно такива. Ние им вярваме, но това е само едно телевизионно предаване, което няма претенциите за притежаване на толкова огромен научен капацитет, за да отсъди. Остава ни само едно - да направим филм за тях. В това усилно време на непосилни сметки, непосилни цени на тока, на газа, на всичко - ние нямаме сили да ви помогнем, но е по силите ни да ви разкажем за изобретенията на Петко и Марин. Пък дано съветите и откритията да помогнат.

Гледайте „Ничия земя“ тази събота от 18.00 ч. по NOVA.