Гледайте вдъхновяващото интервю с посланика на САЩ у нас тази събота в „Събуди се“

Посланикът на САЩ в България допусна журналиста на NOVA Десислава Банова-Плевнелиева до най-личното си пространство. В откровено интервю Херо Мустафа споделя какво ѝ е коствало да постигне американската мечта.

Тя е висш дипломат от кариерата, говори девет езика и е работеща майка. Притежава богат лидерски и административен опит, със силна ангажираност по въпросите на енергийната сигурност, принципите на правовата държава и борбата с корупцията. Тя е посланикът на САЩ в България. Херо Мустафа е родена в Ирак, в семейство на кюрди. На родния ѝ език името Херо е название на цвете. Семейството ѝ емигрира в САЩ, когато тя е малко дете. Невероятната история за възхода на кюрдската бежанка, стигнала до висшите етажи на американската политика, е разказана в документалния филм American Herro.  

Каква хубава новина има за българите посланик Херо Мустафа? Какво би посъветвала хората, бягащи от войната в Украйна, които точно като нейните родители са принудени да започнат от нулата? Какво ѝ е коствало да постигне американската мечта и от кюрдска бежанка да стигне до висшите етажи на американската политика? Каква майка и съпруга е Херо Мустафа? Коя е била първата дума, която е научила на български? Отговорите на всички тези въпроси в едно вдъхновяващо, топло и човешко интервю на посланик Херо Мустафа „Тук и сега” пред Десислава Банова-Плевнелиева.

Не пропускайте вдъхновяващото интервю с посланика на САЩ у нас тази събота в „Събуди се“.