Колко сложна задача може да се окаже удовлетворяването на гостите, гледайте от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA

Тази седмица в „Черешката на тортата“ шеф Иван Манчев изправя в съревнование на добрия вкус пет нови звездни домакини. Диетоложката Енджи Касабие, неувяхващото момиче от Трамвай №5 – Оля Маркес, писателката на детски книги Катя Антонова, актьорът Башар Рахал и ясновидецът Божидар Караджов ще заложат на рибните изкушения и доброто настроение в менютата си. Изисканата компания с високи очаквания за отлична храна и добро настроение взискателно ще следи за перфектното подбиране и изпълнение на ястията в епизодите на предаването от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

Първи своите кулинарни умения ще демонстрира ясновидецът Божидар Караджов. Домакинът ще бъде добре подготвен и ще подходи с голямо уважение към храната. Менюто на Божидар ще бъде вдъхновено от родния му град Варна и ще включва черноморски миди и калкан. По време на вечерята гостите искрено ще се интересуват какво точно прави човекът с око за бъдещето и как се разчита аура по снимка, но дали ще получат еднозначен отговор, ще стане ясно в понеделник.

Във вторник Катя Антонова ще пренесе звездната компания и зрителите в приказен свят. Една от най-успешните български писателки на детски книги в последните години ще приготви свежо меню, подправено с много любов и позитивизъм. Почти като истинска вълшебница, майката на четири деца ще готви с размах и много настроение. Десертът на Катя за част от участниците ще носи атрактивното име „сладко тлъсто гюле“, а за Енджи ще бъде избран от… цветарския магазин.

Башар Рахал ще заложи на добрата храна и доброто настроение в сряда. Предстои зрителите да станат свидетели на виртуозно кулинарно изпълнение, което ще погали сетивата на гостите – идеята за меню на Башар ще бъде достойна за гурме ресторант от висок клас. Талантливият домакин няма да направи компромис в използването на първокласни продукти и ще поднесе петзвездно кулинарно изживяване. На масата предстоят възхитителни истории, а изненадата ще бъде пряко свързана с работата на Башар.

Мотото на Енджи Касабие в четвъртък ще бъде отслабване чрез вкусно хранене. Диетоложката на звездите ще потопи участниците в тосканска атмосфера с нетрадиционни, но здравословни рецепти. Енджи ще впечатли с многокомпонентно и естетически поднесено меню, което включва вариация на бургер и пица за основно. Вечерята ще премине безалкохолно, дори подаръците ще бъдат здравословни. Ще успее ли Енджи да развълнува и най-костеливите орехи сред гостите?

Във финалната вечер стилът и класата ще бъдат на почит. Домакин в петък става темпераментната Оля Маркес, която всички познават от Трамвай №5. Взискателната дама с високи стандарти, която се занимава с маркетинг, ще бъде запозната в детайл с процесите на готвенето, както и качествата на продуктите. Методична, организирана и педантична във всяко отношение, Оля ще предложи на звездната група любими на семейството й ястия. Жестът й пък ще разпали екзотични блянове.

Кой ще грабне плакета и одобрението на шеф Манчев в новата седмица на „Черешката на тортата“? Не пропускайте да разберете от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.