Полученият мандат за правителство начело с Асен Василев е основната тема в предаването

Тази събота от 16 ч. в "Офанзива с Любо Огнянов" очаквайте:

Новият кандидат за премиер е Асен Василев. Конституционните ребуси за консултациите и мандата за кабинет. Коментира преподавателят по Конституционно право доц. Наталия Киселова

България прогони 70 руски дипломати и служители на посолството. Заплахите от Москва за скъсване на дипломатическите отношения. Говори бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов. 

НАТО прие нова стратегическа концепция и определи Русия като най-голямата заплаха за Алианса. Какво очаква България на Източния фланг – анализ на бившия представител на България в НАТО ген. Съби Събев.  

Как се управлява на ръба на мнозинството. Разкрива зам.-председателят на Парламентарната група на Демократична България Владислав Панев.   

Коалицията на протеста и промяната. Скандалите в държавата през погледа на лидера на „Изправи се България“ Мая Манолова

БСП се връща на масата за преговорите – какви ще бъдат исканията към Продължаваме промяната. Отговаря председателят на Парламентарната група на БСП Георги Свиленски.  

Какво донесе на България управлението на Кирил Петков -  оценката Костадин Ангелов на ГЕРБ. 

Програмата за следващите 6 месеца на кабинета на Асен Василев. Говори Георги Гвоздейков от Продължаваме промяната.   

Признаването на Македония, оръжейни скандали и свалянето на председателя на парламента. Повтаря ли се историята преди 30 години в „Белези от свободата“ бившият вицепремиер Димитър Луджев.  

Не пропускайте "Офанзива с Любо Огнянов" тази събота, 2 юли, по NOVA NEWS.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.