Талантливата артистка разкрива детайли за постановката и участието си на Sofia Summer Fest 2022

Красивата и талантлива изпълнителка Алекс Раева е гост на Гала в „На кафе“, където разказва за премиерата на спектакъла „На къс повод“ и за участието си на Sofia Summer Fest 2022, който в продължение на 90 дни ще покаже амбициозна и интересна програма.

„Това е един много интересен проект, в който са замесени Здрава Каменова и Светльо Томов. Те са добър дует, който се справя прекрасно с подобни задачи. Заедно с Денислав Ставрев, който е млад, но с хъс да прави хубави неща и по покана на Ненчо Балабанов направихме представлението. Забавно и леко е. Това е вид стендъп комедия, която има определен брой изигравания. В този жанр нещата трябва да са лимитирани, защото иначе се изтъркват. Базирана е на лични истории, които могат да се развиват. По-различното от работата ми с Ненчо досега е, че и пеем. Вкарваме музиката по много интересен начин и много откраднах от Рафи, който умее това нещо. Премиерата е на 18 юли в Бургас, след което отиваме във Велико Търново, Добрич, Пловдив. На 29 юли сме в София на Sofia Summer Fest 2022, където сцената позволява да се развихриш. Миналата година участвах на фестивала и от тогава тръгна желанието ми за подобни участия. Много съм самокритична и не мога да се нарека стендъп комедиант, но вървя в тази посока. Ще е голямо събитие за нас, тъй като ще играем пред роднините“, споделя Алекс Раева.

„Турнето със спектакъла е първо в българските градове, а есента ще тръгнем и в Европа – Холандия, Англия и други“, допълва изпълнителката.

„В спектакъла аз разказвам около 7-8 лични истории и горе долу и Ненчо споделя толкова. Говоря за миналото, за детството, за шоуто на Слави и има много неща, които хората не са чували. Най-дългият ми монолог е за пубертета, в който лъжех нечовешки. Бях грозновато и неоформено дете и избрах алтернативата да живея в свой си измислен свят. Мъчех доста майка си и в седми клас трябваше да кандидатствам пиано, но ми откриха тендовагинит и бях много щастлива от този факт. Казаха ми, че рисувам хубаво и ме насочиха към художественото училище. Но аз реших да си счупя ръката, за да не отида на изпитите. Скочих 4 пъти от една люлка, счупих си ръката, но отидох на изпит и ме приеха. Не мина номера. Майка ми знае, че съм паднала от колело, но преди 4-5 години в едно интервю за списание Ева разказвах истинската история без да се сетя, че тя знае друга версия. Няма да разкривам повече, но Ненчо има много интересна история за ръчното опрашване на слънчогледите“, разказва Алекс.