Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Те са родени бойци – някои още деца и аматьори в спорта, а други вече световни величия на ринга. Българските кикбоксьори се превръщат в международна сензация – 28 наши състезатели до 19 години стават световни шампиони през октомври в Италия. Взимат златото, след като се борят с 2000 кикбоксьори от 63 държави. Тази седмица в „Темата на NOVA” спорният журналист Виолета Асенова и операторите Станислав Илиев и Андрей Стоилов ще срещнат зрителите с историите отвъд медалите.

Двама от златните медалисти са брат и сестра на 17 и на 7 години. Сред големите надежди и шампиони в кикбокса при мъжете се и нарежда млад IT специалист, а 21-годишно момиче, преминало през балет и бойни изкуства и победило в тежки житейски битки, става капитан на женския национален отбор по кикбокс. Единици от най-добрите ни кикбоксьори пък вече водят в световните класации на професионалния ринг.

Тази събота ексклузивно пред NOVA ще говори и победителят в най-престижните международни кикбокс вериги – 28-годишният Стоян Копривленски, който оставя зад гърба си професията на морски капитан, за да сбъдне мечтите си в бойния спорт.

Разкази за смели сърца и за неочаквани обрати по пътя към арената на победителите – гледайте в „Темата на NOVA” на 12 ноември, веднага след Новините на NOVA в 19:00 ч.