Лицето на NOVA, което в тандем с Павлета Рашкова ще отразява Мондиал 2022 в специалните студиа, разкрива кой е неговият фаворит на големия форум

Броени дни остават до старта на Световното първенство по футбол в Катар и емоциите завладяват не само верните фенове на играта. Водещият Мирослав Арабаджиев се подготвя да отразява всичко най-интересно от Мондиала за феновете на футбола. В днешното интервю ще ви запознаем с журналиста, който разкри на кой отбор ще симпатизира по време на големия форум в азиатската страна, както и кои тимове са фаворитите за спечелването му. Той и Павлета Рашкова ще бъдат един от телевизионните тандеми, които ще водят студиата и ще ви запознават с всичко най-интересно от Катар.

Кой е големият фаворит за спечелване на Световното първенство?

Мисля, че трудно можем да се ограничим в един отбор, който да посочим в графата основен фаворит за спечелването на световната титла. Според мен, на фона на последните резултати и текущата форма, която наблюдаваме от част от отборите, южноамериканските представители в лицето на Бразилия и Аржентина определено биха влезли в тази графа. Със сигурност настоящият световен първенец Франция със сигурност ще иска да защити титлата, а и потенциалът, с който разполагат „петлите“, също е много сериозен. Все си мисля, че в едно подобно описание никога не би следвало да изключваме и тима на Германия. Със сигурност не можем да се ограничим в рамките на един или два отбора да кажем, че кой конкретно би бил основен фаворит за спечелването на световната титла.

На кой от участниците симпатизираш?

Радвам се, че Португалия успя да си осигури участие на Световното първенство. От доста години стискам палци за португалците. Един от другите ми основни фаворити, на които симпатизирам, визирам Италия, не е на Световното първенство. Поне няма да съм раздвоен и ще стискам палци за иберийците.

Цялото интервю с Мирослав Арабаджиев може да видите във видеото на gong.bg.