Лицето на NOVA, което в тандем с Лилия Мустакова ще отразява Мондиал 2022 в специалните студиа, разкрива кои са отборите, на които симпатизира на предстоящия голям форум

В днешното интервю ще ви запознаем с Ясен Деянов, който разкри на кои отбори ще симпатизира по време на големия форум в азиатската страна, както и кои отбори са фаворитите за спечелването му. Той и Лилия Мустакова ще бъдат един от телевизионните тандеми, които ще водят студиата и ще ви запознават с всичко най-интересно от Катар.

Кой е големият фаворит за спечелване на Световното първенство?

Не бих се нагърбил с еднозначен отговор на този въпрос понеже, ако започнем да изброяваме големите сили в Европа и генерално по целия свят, фаворитите, които можем да отличим, не са един-два. Лично за мен ще бъде интересно по-скоро кой от фаворитите ще се провали, защото на всяко едно голямо първенство било то Световно, било то Европейско, винаги има един тим, който е натоварен с много очаквания. Вероятно към момента такива отбори са Франция, на Бразилия, Аржентина, също и англичаните прибавям, с оглед на финала, който играха на Европейското първенство. Ще ми е интересно дали те ще се справят на нивото, което всички очакват да покажат на този Мондиал.

На кой от участниците симпатизираш?

Ако трябва честен на подобни форуми, по традиция, имайки предвид и възрастта ми, съм свикнал да не виждам българския национален отбор. За последно това се случи през 2004-а година и това е първият осезаем спомен от голям шампионат, а именно Европейското първенство в Португалия. При отсъствието на нашия национален отбор логично моите симпатии се насочват близо до България - нашите съседи. По-конкретно Сърбия ще е дин от отборите, на който ще симпатизирам. Същото важи и за Хърватите. Преди година някъде бях тук в същото студио и споделих, че една от изненадите на Европейското първенство очаквам да бъде представянето на Дания. Това ще бъде третият отбор, който ще следя изкъсо и мога да кажа, че е симпатизирам на „червения динамит“.

Цялото интервю с Ясен Деянов може да видите във видеото на gong.bg.