Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Мондиал без аналог – след броени часове предстои официалното откриване на 22-ото издание на ФИФА Световното първенство по футбол. В следващия месец целият свят ще прикове поглед към Катар. Причината – престижният футболен форум за първи път се провежда в арабския свят и по това време на годината. Тази събота в „Темата на NOVA” репортерите Валерия Видева, Илия Атанасов и Петър Иванов ще представят Катар отвъд футболните страсти. Зрителите могат да проследят двубои от най-важното събитие в света на футбола в каналите на Нова Броудкастинг Груп, а спортните журналисти са част от екипа, който ще отразява състезанието от държавата домакин.

„Лица зад медалите“ в „Темата на NOVA“

Изборът Катар да приеме най-големия футболен форум предизвика непрестанни спорове в последните 12 години. Културните и религиозни особености на страната се оказват предизвикателство за футболните фенове. Правозащитни организации пък отправят призиви към Катар относно условията, в които работят трудови имигранти там. Десетки хиляди от тях са били заети в строежа на спортните съоръжения. Заради климатичните особености, богатата пустинна държава изгражда невиждани досега стадиони. Един от тях влиза в историята като първата временна конструкция за подобно първенство, построена от корабни контейнери.

„С ден по-малко“ в „Темата на NOVA“

Освен че първенството за първи път се провежда през ноември и декември, то ще бъде уникално в още едно отношение – състезанието ще бъде последното във формат с 32 отбора. Ще оправдае ли очакванията ФИФА Световното първенство по футбол 2022? Истории от непознатия Катар в аванс – гледайте „Темата на NOVA” в събота след новините в 19:00 ч.

„Kатар – истории отвъд футбола” – гледайте в „Темата на NOVA” на 19 ноември, веднага след Новините на NOVA в 19:00 ч. Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20-ти ноември в каналите на Нова Броудкастинг Груп.