Водещите са гости в студиото на „На кафе“, където разказват какво да очакват днес зрителите от Мондиала

Днес от 17.00 ч. в пряко предаване по DIEMA и DIEMA SPORT 3 може да гледате мача между Хърватия и Белгия. Срещата е изключително важна за класирането в тази група. В двубой излизат вторият и третият от последното Световно първенство. Студиото започва час по-рано. По-късно вечерта ще излъчим срещата Германия – Коста Рика. За да се класират напред, Германия трябва да спечелят на всяка цена. 

„Аз подкрепям отбора на Испания и този Португалия заради Кристиано Роналдо. Попаднах в екип, в който и двамата го харесваме“, споделя предпочитанията си Павлета. 

От къде произлиза любовта към футбола?

„Баща ми се е занимавал със спорт не професионално и до ден днешен продължава да е свързан с него. Тренирал съм футбол от малък до 18 години и имам силна любов към този спорт. В един момент трябваше да реша дали да продължа в тази сфера или да продължа да уча. След като си дадох сметка, че няма да съм новия Митко Бербатов, реших да тръгна в друга посока. Щастлив съм, че взех това решение“, разкрива Мирослав Арабаджиев.

„При мен е наследствено съдийството, тъй като баща ми се занимаваше с него. От 15 годишна започнах да съм съдия по терените. Тогава беше първият ми мач. Така се калих в боя и това ми помогна много в последствие. Интересно е, че на най-малките населени места се чуват най-колоритни реплики и приказки. Има такива хора, които могат да те обиждат и нареждат в рими и то през целия мач, без да се повтарят“, разказва за пътя си от запалянко, футболен съдия до спортен журналист Павлета.

„За да си на нивото на бързия футбол, който се променя всеки ден, трябва и  съдиите да са в топ кондиция. Затова изискванията към един футболен съдия се доближават до тези на професионален спортист. Изискват се много тренировки, време и усилия. Нормативите се покриват между 4 и 6 пъти годишно. Включен е физически тест, теория, видео тестове, подкожни мазнини и т.н.“, допълва изискванията към съдиите, водещата, която не само разбира от футбол, но и практикува като съдия.

За първи път съдийският екип на късния мач Германия – Коста Рика ще бъде създаден само от дами.

За гафовете при живите връзки

„Аз предимно коментирам български футбол и преди няколко месеца в Пловдив, на стадиона на Ботев, кабината, в която коментираме е сред привържениците на трибуната, дойде един от феновете да ми предложи бира. Преди година и половина отразявах мач на ЦСКА в Чехия и трябваше да се включа за директна връзка за „Новини“, но бях на място, на което нямах право да застана. Включих се и започнах да говоря, а един човек зад мен не спираше да вика и обяснява на английски език, че нямам право да съм там. С последната дума от живата връзка, ме отведоха“, разказва за гафовете и футболните фенове, които са част от ежедневната му работа Мирослав.

„Живите връзки са най-динамични и интересни и при тях всичко може да се случи. Помня една такава след полуфинала между Дания и Англия, на Европейското първенство в Лондон. Станах част от една чиста и неподправена радост от страна на феновете, тъй като Англия победи и се класира за финал. Бутаха ме, взимаха ми микрофона, пръскаха ме с бира и тотално се изгубих в мелето от фенове“, разказва за своята жива връзка с аромат на бира Павлета.

Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.