Грандиозният финал на ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 предстои на 18 декември в каналите на Нова Броудкастинг Груп

Вторият полуфинал от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022, излъчен в каналите на Нова Броудкастинг Груп на 14 декември, регистрира най-многобройната телевизионна аудитория на пряко излъчена футболна среща от началото на Мондиала. Според официалните пийпълметрични данни, футболната среща между Франция и Мароко е привлякла близо 1,2 млн. зрители. Това означава, че почти половината от всички зрители, които изобщо са гледали телевизия по това време, са проследили оспорвания двубой. Средният рейтинг на мача също достига рекордни нива - 18%.

Със среден рейтинг от 1 070 502 зрители, излъчването на втория полуфинал по NOVA е рекордьор по брой зрители на самостоятелен тв канал, излъчил среща от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 (предишният рекорд беше регистриран по време на първия полуфинал Аржентина - Хърватия).

Грандиозният финал на престижния футболен форум предстои тази неделя, 18 декември, от 17:00 ч. Зрелищната среща между двата най-добри отбора на първенството – Аржентина и Франция, ще бъде излъчена на живо в ефира на NOVA, DIEMA SPORT 3 и DIEMA SPORT 3 4K, както и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA u в сайта Gong.bg.

Двубоят между Аржентина – Франция е кулминацията на историческото издание на ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022, което Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия излъчват съвместно. Арена на ключовия сблъсък ще бъде ултрамодерният стадион Лусаил. Ден по-рано – на 17 декември от 17:00 ч., ще стане ясен и носителят на бронзовите медали, като един срещу друг ще се изправят отборите Хърватия и Мароко, които отстъпиха на полуфиналите, на крачка от големия финал.

Специалната студийна програма „Като за световно“ с водещи Павлета Рашкова - Мирослав Арабаджиев и Лилия Мустакова - Ясен Деянов ще проследи емоциите от последните два двубоя на ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022. Бляскавата церемония по закриването, коментари на спортни анализатори и живи връзки със спортните журналисти на Нова Броудкастинг Груп от мястото на събитието очакват футболните фенове във вълнуващата нощ.