Предстои мачът на мачовете, а до развръзката остават няколко часа

Директно от Катар Валерия Видева сподели, че няма да се ангажира с конкретни прогнози за финалната среща. „Истината е, че какъвто и да бъде развоя на двубоя тази вечер, това Световно първенство със сигурност ще ни липсва. Ще ни липсват футболните зрелища и феновете. Най-запомнящите се от тях категорично можем да кажем, че са аржентинските привърженици, които копнеят да видят своя магьосник Лионел Меси със световната купа в ръка. Един момент от полуфиналите се превърна в сензация в социалните мрежи – когато аржентинска журналистка заяви на седемкратния носител на „Златната топка“, че неговият принос към аржентинския народ е толкова голям, че независимо дали гаучосите допуснат загуба от Франция на финала довечера, положителните емоции няма как да бъдат заличени. Това са и личните ни впечатления, когато разговаряме с аржентинските фенове. Те споделят, че финалът с Франция им напомня много за спора за отличието през 1986 г., когато се изкачиха на световния връх, водени от легендарния Диего Марадона. А не толкова като финала през 2014 г., който бе загубен от Лионел Меси и неговите съотборници от Германия с резултат 0:1. Вълнението е огромно в целия щаб на Аржентина. Скалони не скри емоциите си, че ако това бъде последният мач на Меси с националната фланелка – нека да бъде със световната купа в ръка. В лагера на Франция имаше притеснения относно вирусно заболяване, но вчера всички футболисти бяха на линия.“

Какви са настроенията във Франция, разказва кореспондентът на NOVA Петя Желева. „Страната е под засилено полицейско наблюдение. Повече от 14 хиляди полицаи и жандармеристи ще следят за сигурността в този ден. Особено много ще бъдат разположени в Париж – над 5 хиляди. Очаква се празненствата да започнат от емблематичния „Шан-з-Елизе“ ще бъде затворен за движение. За втори път в рамките на три дни Еманюел Макрон пътува, за да подкрепи отбора на Франция в Катар. Късно снощи той пристигна в Катар заедно с голяма група популярни личности и контузените звезди на Петлите, които не успяха да вземат участие в това Световно.“

Лилия Мустакова, Павлета Рашкова, Мирослав Арабаджиев и Ясен Деянов също направиха своите прогнози за големия финал.

„Говорихме си, че ще стискаме палци на Франция, за да продължи спора между Меси и Роналдо кой е най-великият между тях двамата. Винаги има съревнование. А ако Меси вземе световната титла вече няма да има сравнения между двамата“, споделя Павлета Рашкова.

„Това са двама велики футболисти, които имахме удоволствието да гледаме през последните 15 години. Ще ми се да останат наравно и да няма решение този спор. Мисля, че и двамата го заслужават еднакво силно. Не казвам, че ще подкрепям на 100% Франция, защото изхвърлиха моя фаворит на Световното, но ми се ще и двамата футболисти да останат по своя си начин в историята. А не, единият да засенчи другия със световния трофей“, допълва Лилия Мустакова.

„В някои от другите студиа прогнозирахме, че вече толкова са изравнение силите в световния футбол, че да се случат изненади. Безспорно обаче това ще се запомни като Мондиала на изненадите. Отбори, които до този момент не попадаха толкова често във фокуса на прожекторите победиха тимове като този на Испания и Германия. Отборът на Мароко стигна до 4-тото място. За мнозина това бе сензацията и нещо, което не се е случвало до този момент“, споделя Ясен Деянов.

„Във вчерашната среща между Хърватия и Мароко за третото място те влязоха една идея по-освободени. Показа го и резултатът. Защитите и на двата тима са много силни. Не е било лесно и за двата отбора, но опитът, с който хърватите разполагат вчера беше ключов, за да може Лука Модрич и всички негови съотборници да се поздравят с бронзовите медали“, допълва Мирослав Арабаджиев.

За примера на Япония

„Япония се показа като един учител за целия свят за това какво е дисциплина. Видяхме как отпадна и по какъв начин се раздели с Мондиала селекционерът на отбора и футболистите. Уважението в тази страна е на пиедестал и това си пролича на Световното първенство във всеки един аспект“, категорична е Павлета Рашкова.

Мирослав Арабаджиев, Павлета Рашков и Лилия Мустакова споделиха, че довечера ще подкрепят тима на Франция.

„Очакваме двубоят да бъде зрелищен и хората да му се насладят!“, сподели Ясен Деянов.