Първата вълнуваща битка между участниците и петимата преследвачи стартира на 6 февруари в 18:00 ч. по NOVA

Вторият сезон на телевизионната игра за знания „Голямото преследване“ започва в понеделник от 18:00 ч. с интересни участници, пети преследвач и предизвикателни въпроси, с които водещият Ники Кънчев ще изпитва знанията, бързите реакции и хладнокръвието на играчите. Новото попълнение в А отбора на знанието е лъчезарната учителка Радостина Цветанова, която влиза в образа на Белла Донна. Тя е позната на зрителите от първия сезон на предаването, когато се включи в надпреварата като участник.  

Радостина е от китното селo Лесичово, но вече 18 години живее в столицата. Омъжена е и има две деца, които са най-голямото й богатство. Свободното си време посвещава на семейството и близките си хора. По-голямата част от професионалния опит на Белла Донна е свързан с банковия сектор и публичната администрация. В един момент тя прави рязък завой и започва работа като учител. Не съжалява за решението си, за нея това е работата, която й дава смисъл и удовлетворение.

„Искам учениците да ме запомнят, затова влагам частица от себе си във всеки и когато след години се обърна назад, вярвам, че ще ми кажат: "Благодаря, че ви има!"“, споделя Радостина. Съвсем скоро участниците в „Голямото преследване“ ще имат възможност да премерят знания с Белла Донна, а кой ще бъде първият, осмелил се да се изправи срещу нея и дали ще бъде покосен от нейния остър ум, предстои да разберем утре в „Здравей, България“.

Не пропускайте „Голямото преследване“ – от 6 февруари всяка делнична вечер от 18:00 ч. по NOVA. Повече информация може да откриете в сайта, както и във Facebook страницата на предаването.

 Информация за „Голямото преследване“

„Голямото преследване“ (The Chase) е телевизионна игра по оригинално създаден формат на британския телевизионен гигант ITV. В нея участниците се състезават срещу професионален „преследвач“, който има за цел нито един от играчите да не спечели паричната награда. Първият водещ  в историята на шоуто е световноизвестният Брадли Уолш, който стои в основата на феноменалния успех на формата според критиците. За първи път шоуто се излъчва през 2009 г. и през октомври 2012 г. успява да надмине по рейтинг най-гледаната телевизионна игра – Pointless, която се излъчва в същия часови пояс по BBC ONE. През 2021 г. шоуто се превръща в най-гледаната програма на ITV с над 5 милиона зрители.

Досега международната версия на шоуто е реализирана в над 15 държави, сред които САЩ, Австралия, Китай, Германия, Испания, Чехия, Словения, Кипър, Хърватска, Сърбия, Гърция, Израел. „Голямото преследване“ печели наградата TV GUIDE AWARD, наградата на Британската телевизионна академия през 2018 г. и др.