Церемонията ще бъде излъчена на живо на 19 февруари от 21:00 ч. по KINO NOVA

Престижните награди БАФТА 2023 на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) стават част от филмовия канал KINO NOVA. На 19 февруари в 21:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на церемонията по връчването на статуетките за първи път в българския ефир. Преди това зрителите ще могат да проследят и кои звезди ще покорят червения килим на наградите.

Немският филм за Първата световна война „На Западния фронт нищо ново“ е лентата, която получи най-много номинации тази година – цели 14. "Баншите от Инишерин", черна комедия за приятелството, и "Всичко навсякъде наведнъж", история за връзката между майка и дъщеря чрез метавселената, са с по 10 номинации за престижните награди. Сред останалите номинирани ленти са блокбъстърите "Елвис", "Топ Гън: Маверик“ и „Аватар: Природата на водата“.

Отличията БАФТА 2023 ще бъдат раздадени на официална церемония в Лондон в Royal Festival Hall в центъра на Southbank в Лондон. Водещи на бляскавото шоу ще бъдат награждаваният актьор, водещ и автор Ричард Грант и телевизионната водеща Алисън Хамънд, които ще водят новото студио на БАФТА.

Кои звезди ще минат по червения килим и кои от тях ще си тръгнат с награди от церемонията по раздаването на наградите БАФТА 2023 г.? Гледайте на 19 февруари от 21:00 ч. по филмовия канал KINO NOVA.

Снимки: BAFTA/Carlo Paloni & BAFTA/Marc Hoberman

За KINO NOVA

KINO NOVA е каналът, който предлага филмово преживяване на най-високо ниво, с отлична селекция от хитови продукции, популярни сериали и световни филмови заглавия. Отличена с награда Effie, кампанията на KINO NOVA "Великият понеделник" е първата по рода си инициатива, която дава право на зрителите да избират кой филм да гледат всеки понеделник. "Треска за Оскари" пък е месецът, в който запазено място в ефира имат филми, с номинация или награда от Американската академия за киноизкуство.

За BAFTA

Филмовите награди на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) са ежегодно събитие, посветено на най-добрите филми от изминалата година. Тази година номинации получиха общо 45 игрални ленти. Можете да намерите още информация на уебсайта на БАФТА тук.

Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) е водеща международна организация за благотворителност в изкуството, която показва пред публиката най-добрите творби в киното, игрите и телевизията и подкрепя творческия талант във Великобритания и по цял свят. Чрез церемониите по награждаването и целогодишната програма, включваща образователни събития и инициативи като семинари, майсторски класове, стипендии, лекции и менторски програми във Великобритания, САЩ и Азия, БАФТА открива и чества отличната работа, намира, вдъхновява и подхранва новите таланти и подпомага творческото сътрудничество и обучение. За повече информация посетете www.bafta.org. БАФТА е регистрирана благотворителна организация (№ 216726).

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA.