Как се справя новият кмет от ромски етнос в селото с най-компактно и проблемно ромско население?

Там скандалите извират не само заради липсата на канализация на места, но и предизборно, следизборно и мандатно. Вероятно помните Росен Русанов - кмета на селото с най - компактно и най-проблемно ромско население? Снимахме го в разгара на пандемията от Ковид, през април 2020-та, когато отчаяно се опитваше да убеди хората в селото, че вирус има, а карантината не включва събирането на тумби и игра на комар…  Сякаш говорейки за смелостта на мъжете и все пак допускайки риска от загуба в борбата със смъртоносния вирус - кметът по някакъв начин предвеща собствената си съдба. Усложненията на Ковид го погубиха по време на петия му мандат.

"Ничия земя": Животът след затвора

Днес в стола на определяния като „незаменим“ - седи друг кмет, който се гордее с кабинета си, със съселяните си и с факта, че е от ромския етнос. Тежко ли наследство получи обаче?

Ние пак сме там - от другата страна на камерата, от другата страна на живота. Питаме как се справя със задачата да озаптява без насилие, без пушка и без заплахи, и възможно ли е изобщо да бъде озаптен който и да било в Буковлък?

Гледайте цялата история в „Ничия земя”, в събота от 18 часа в ефира на NOVA.