Журналистката разказва в „На кафе“ за предизвикателството Hell’s Kitchen и благотворителната кауза, с която го обвързва

За поканата и изкушението да се включи в Hell’s Kitchen

„Харесвам много всички кулинарни предавания. Участвала съм не веднъж в „Черешката на тортата“. Гледам с интерес Hell’s Kitchen и „Кошмари в кухнята“ и когато получих поканата доста се двоумих. Впечатлих се от енергията на съвместната кауза на УНИЦЕФ и NOVA и си помислих, че може да се помогне на децата. Световната статистика е стряскаща. Според нея на всеки пет минути умира дете, на което му е причинено насилие, а в България за съжаление почти всяко второ дете е ставало свидетел или е преживявало някакво насилие. Знаех, че участието ми ще събуди обществения интерес и реших да го обвържа с кауза. Излязох от зоната си на комфорт, включих се във всички предизвикателства, но в името на тази кауза“, разяснява мотивите си да се включи в кулинарното риалити водещата в студиото на "На кафе".

„Започнах много да чета, да гледам кулинарни рецепти и да се информирам. Съпругът ми се шегуваше, че е най-големият печеливш, защото започнах да експериментирам у дома с всякакви рецепти. Бях убедена, че ще науча много нови неща. Приех участието си като предизвикателство, което ще ми донесе много позитиви. Научих много нови неща и също така, че съм екипен играч. Не бях срещала никога преди това Роксана, Вики и бях леко притеснена. Повече се притеснявах за кулинарните си умения и първия път бях много стресната, защото имаше и други игри и предизвикателства“, признава Деси Банова-Плевнелиева.

Клавдия: В Кухнята на Ада няма място за шегички

„Шеф Ангелов е много респектираща фигура и се чувствах като на изпит. Впечатлих се от факта, че няма аутокю и за мен това са най-добрите водещи. Има бърз ум, страхотно чувство за хумор и решава на момента. Понякога е доста критичен, но справедлив“, коментира шеф готвача чаровната участничка.

Деси Банова признава, че много се е забавлявала в кулинарното предаване пред и зад камера. Импулсивно е взела решението да го напусне, тъй като е искала да запази Деси Цонева в предаването. Не е имала амбиции да стигне до финала, а да представи благотворителната си кауза.

„С Къци Вапцаров няма как да скучаеш. Камелия Воче е невероятна като човек и кулинар. Всички се шегуват с мен за салатата "Цезар" и искат да им я приготвя. До 25 години не можех да готвя. Нищо не знаех и имах един единствен опит. Бях малка, нашите отидоха някъде и останах сама. Реших да експериментирам и започнах да точа баница. Баба ми правеше най-невероятната баница на света. Гледала съм как я приготвя и направих една мъничка баница. Всичко ми се получи, но обаче с фурната не се справих и я изгорих. Когато родителите ми се върнаха у дома, ги впечатлих. Когато създадох семейство и се преместих да живея с партньора ми, звънях непрекъснато по телефона. Неволята учи“, разказва за първите опити в кухнята в детството си Деси.

Шеф Ангелов изгони най-възрастния участник в Hell’s Kitchen

„Работата, с която се занимавам в момента, много ме вдъхновява и обогатява. Тъй като съм завършила Международен туризъм си мислех, че ще правя нещо свързано с туризма и никога не съм мечтала и мислела, че ще правя рубриката „Тук и сега“. Връщайки се от майчинство мислех, че ще продължа с рубриката „Истории на успеха“, но стигнахме до тази концепция за новата рубрика и тя много ми харесва. Срещам се с невероятни личности и вдъхновяващи хора, от които има какво да научим и са за пример на това общество. Всички интервюта с темата Украйна, като съпругата на президента Виктор Юшченко - Катерина, президента Порошенко, който се включи онлайн от барикадите, и последните две интервюта, които направих на форума в Баку много ме вълнуват. Мисля, че са едни от най-разтърсващите. Също така и срещата ми с Мери Кенеди, която е племенница на 35-ия Президент на САЩ и дъщеря на Робърт Кенеди. Тя продължава делото на баща си и се занимава с правата на човека. От емоции след тези интервюта буквално плача“, признава водещата на авторската поредица „Тук и сега“, в  която се разказват човешките истории на популярните личности, в различна светлина за „Събуди се“.

Защо не обича традиционната българска мусака и банани, за диетите и на какво учи дъщеря си и сина си, водещата споделя във видеото.

Гледайте новите епизоди на Hell’s Kitchen България в понеделник и вторник, от 20:00 часа по NOVA.  

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официалния Instagram.