Гледайте новия епизод на "Черешката на тортата" в понеделник от 20.00 ч. по NOVA

В любимото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ тази седмица се събират популярни личности, които ще влязат в ожесточена битка за плакета на шеф Манчев. Старт на кулинарната седмица дава Mисис България 2022 Манита Вартан. Към звездната компания се присъединяват изпълнителката на „Лиляно моме“ Катя Близнакова, актьорът познат на аудиторията на NOVA от сериалите „Братя“ и „Много мой човек“ Калоян Катинчаров, участничката от сезон 5 на Hell’s Kitchen България Деси Цонева и темпераментният футболен треньор Вили Вуцов.

Дебютантката в предаването Манита Вартан ще се върне към арменските си корени, приготвяйки за гостите ястия от традиционната кухня. Занимаващата се с мода участничка посреща гостите в дома си, като ще се опита да демонстрира, че успява да съчетава в ежедневието си много задачи.

„Черешката на тортата“ открива сезона с нова порция изненади и вкусни изкушения

С богато и пищно меню, Мани ще опита да разбие клишето, че красивите жени не могат да бъдат страхотни домакини. Ще ни докаже ли домакинята, че арменската кухня, известна с изобилието си и калоричните си тестени ястия, е и много вкусна? За предястия домакинята приготвя задушен фасул с яйца и патладжан в масло, а салата ще е традиционната арменска табуле. За основно Вартан ще заложи на типичната арменска гозба – мантъ и арменско барбекю, приготвено в специални пещи на открито, наречено хоровац. Десертите, с които ще се опита да изкуши гостите си са два – гата и ашуре.

Шеф Манчев: В новия сезон на „Черешката на тортата“ няма да забранявам авокадото

Какви истории стоят зад традиционните арменски ястия? Кой е най-важният плод в арменската култура и под какъв начин ще присъства той на масата? Ще има ли помощник домакинята, който да й помага да създаде богатото и калорично меню? Ще успее ли да оправдае високите очаквания на гостите домакинята и ще обори ли мита, че Миските не могат да готвят, гледайте този понеделник от 20.00 ч. по NOVA.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.