Гледайте новия епизод на "Черешката на тортата" в понеделник от 20.00 ч. по NOVA

В любимото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ тази седмица за плакета на шеф Манчев ще премерят сили интересни и провокативни личности. Старт на кулинарната седмица ще даде магьосникът с четка и бои в ръка – художникът Александър Балкански. Към звездната компания ще се присъединят русата модна амбиция, бизнес дамата Ивет Григорова, водещата на „По света и у нас“ журналистът Филипа Иванова, момичето, което е на „ти“ с киното Станислава Айви и екстравагантният музикант Иво Димчев.

„Черешката на тортата“ отключва въображението следващата седмица

Домакинът в епизода в понеделник - художникът Александър Балкански, който твори в сферата на абстрактното изкуство, произлиза от артистично семейство. Негов дядо е известният художник фотограф Пенчо Балкански. Той избира да посрещне компанията във вилата си на село, където твори на спокойствие. Бохемът съставя интересно меню „Касилаг“, на името на мястото, където живее със семейството си. За начало на вечерта артистът предлага салата, няколко разядки, като сух таратор, пикантни люти чушки със сирене, магданоз, извара и орехи, и запечени патладжани с домати и сирене. За основно домакинът използва нестандартна рецепта за джолан с праз и ябълки, а за десерт залага на сигурен победител – торта „Павлова“.

Отборно готвене и откровени признания с Вили Вуцов в „Черешката на тортата“

Ще има ли помощник в кухнята Александър и ще успеят ли да разчупят ледовете гостите? Изкуството ли ще е основната тема на вечерта и какви допълнителни въпроси ще се дискутират около масата? Ще се обединят ли около предложението да не използват покривки на масите до кроя на седмицата и ще постигнат ли съгласие относно търсенето на вдъхновение? Каква изненада е подготвил за гостите си домакинът и какви оценки ще получи в края на вечерта, гледайте тази вечер в „Черешката на тортата“.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.