Среща с агроексперта Йордан Малджански – къде е родното производство и защо всичко в магазина е толкова скъпо?

Тази събота в "Ничия земя" ще припомним как беше някога у нас. Борихме се за рекорден млеконадой, за рекорден добив от декар, за удвояване на селскостопанската продукция и… срещу класовия враг.

Дали после класовият враг ни победи – не знаем, но със сигурност стана нещо и с млеконадоя, и с рекордните добиви. Промениха се и думите - вече не говорим за социалистическо съревнование, а за усвояване на евросредства.

А героят на тази „Ничия земя“ добре познава и двете. Всъщност за усвояването може да има и по-големи познавачи, но за социалистическото селско стопанство - едва ли. Той е Йордан Малджански и е агроексперт, който е учил при Цено Хинковски – голям български учен-генетик, създател на множество породи животни и с принос в световната наука.

И ако всеки път когато влезете в магазина си задавате въпросите – защо картофите са от Египет, месото е от Аржентина, а доматите от Полша? Къде е родното производство и най-вече –  защо всичко е толкова скъпо? Гледайте „Ничия земя“ тази събота от 18.00 ч. по NOVA.