Гледайте новия епизод на "Черешката на тортата" в четвъртък от 20.00 ч. по NOVA

Домакин на „Черешката на тортата“ тази вечер ще е обичаната и добре позната от десетки български филма, актрисата Мария Статулова. Тя ще посрещне компанията в дома на свекъра си Йордан Радичков, където пази десетки награди и отличия. Домът й е едновременно уютен и интересен, съхраняващ спомените и духа на големия писател и неговите потомци.

Домашна кухня от Виктория Капитонова в „Черешката на тортата“

Актрисата посреща гостите си с две салати  - „Пролетна“ и втора с репички, магданоз и морков. Предястията ще са няколко – варени тиквички, индонезийски ориз, варена целина по стара еврейска рецепта и сини сливи в бекон. Основното блюдо на масата ще е пилешки „торбички“, а за десерт домакинята ще приготви различен прочит на тирамису и плодова салата за MONA.

Свински уши по африканска рецепта от Явор Бахаров в „Черешката на тортата“

С какви интересни истории ще развлича гостите си Мария Статулова и обича ли да посреща големи компании с пълна маса? Ще разкаже ли повече за големия български писател Йордан Радичков и какви съвети ще даде актрисата на по-младите си гости? Какви подаръци е подготвила домакинята и колко точки ще получи в края на вечерта, гледайте в епизода на „Черешката на тортата“.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.