Те ще се състоят в съботните вечери от 20.00 ч. по NOVA

В тях ще се включват любими звезди от отминалите сезони на Игрите и добре подготвени кандидати, които не са успели да се класират като титуляри в сезон 5 на екстремното риалити. Първи на Арената ще се завърне Филип Атанасов – Фифо. Заедно с него в студиото на „На кафе“ Гала посрещна Михаела, Стратимир и Милен.

„Този сезон е много интересен. Битките също“, споделя впечатленията си Милен.

Племето на Гладиаторите загуби в дуел с Амазонките

„Играчите са много добре социално подготвени. Друг въпрос е, че когато всички влизат с големите кошници, ще си проличи кой наистина има уменията и не залага само на заучени стратегии“, допълва Михаела.

„С всеки изминал сезон хората са по-отпуснати и на синхроните и със стратегиите. Преди се криехме – не искахме да се знае кой с кого е в коалиция. Сега ще кажа едно, а после ще излезе друго… Сега коалициите и стратегиите започват от първия епизод“, пояснява Стратимир.

„Проблемът със социалната игра е, че е невъзможно от началото до края да следваш една стратегия. Има прекалено много хора с различни характери. Затова смятам, че е добре да си истински, какъвто и в живота и постепенно да се адаптираш към ситуациите“, категоричен е победителят от сезон 1 на „Игри на волята“ Милен.

За предстоящата битка в утрешния епизод на „Игри на волята“

„Аз съм пристрастен, защото познавам Момчил от дете. Тренирали сме плуване в един клуб при един и същ треньор. Както и брат му Васил. Познаваме се от много години. Скоро не бяхме се срещали, но сега покрай Игрите подновихме контакти. Затова аз лично подкрепям Момчил за предстоящата битка“, разкрива Фифо, който ще се качи пръв на Арената на кастинг битките тази събота.

„Кастинг битката“ е битка между участник от предходен сезон на „Игри на волята“ срещу човек, който се е явил на кастинг, представил се е много добре физически, но по някаква причина не е влязъл като титуляр в игрите. Сега му се дава още един шанс – ако победи в битката, печели директно билет за сезон 6 на „Игри на волята“. Ако обаче победата грабне участникът от предходен сезон, тогава той влиза в сезона All Stars. Битките са повече физически и с много силови елементи. Многокомпонентни са. Утре предстои много интересна битка“, допълва той.

Племето на Изгубените влиза в първа битка в “Игри на волята”

„Друг интересен момент е , че едно от племената от сезон 5 присъства на кастинг битката като публика и дава предварително своя глас за това кой ще победи. Ако познае, печели блага. Ако ли не – губи различни неща“, пояснява Фифо.

Фифо подготвя някои от участниците в настоящия сезон като Мартин от Старейшините, например. „За месец тренировки с мен видях голям прогрес в неговата подготовка.“

„Казвам и на моите момичета – стратегия се прави, когато излезеш на Арената и видиш с какви хора си обграден. Оряшкова и Ситнилска са много сериозни играчи и смятам, че няма да отстъпят на мъжете“, смята Миахела.

„Жените са по-добри в различни игри от мъжете и обратното. Както например видяхме в епизода вчера и играта с кръстовете“, споделя Стратимир и признава, че много хора са му се обадили с молба да ги подготвя за игрите. „При мен идват хора, които не са в най-добра форма. Превръщам ги в машини. Помагам им да изградят начин на живот, който да съчетава успешно и работата и семейството. Но не бива да пренебрегваме и здравето, защото без него, нямаш нищо друго. Тази година трансформирах един от участниците в сезон 5 Даниел – единственият толкова висок човек в „Игри на волята“, който се справя толкова добре. Подготвих го за 100 дни, а той напусна агрономската си работа и сега работи при мен като треньор. Много хора не осъзнават, че самият аз съм бил дебелак, но съм намерил начин да изглеждам по начина, по който изглеждам сега. Смятам, че хората около теб трябва да могат да разчитат на теб. За тази цел трябва да си в най-добрата си форма“, категоричен е той.

Още интересна информация за „Игри на волята“ може да откриете на сайта на предаването, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на „Игри на волята“.