Гледайте новия епизод на "Черешката на тортата" във вторник от 20.00 ч. по NOVA

Във вторник старт на кулинарната надпревара в „Черешката на тортата“ поставя професионалният сладкар Деница Дойнова. Тя ще впечатли зрителите с майсторски техники, богато меню, изпълнено с интензивни вкусове и уникални комбинации в търсене на петия вкус – умами. Деница ще отвори вратите на семейната си къща, а част от продуктите и вдъхновението на маста ще дойдат директно от собствената й градина.

Професионални кулинари с истински шедьоври в „Черешката на тортата“

Вниманието към детайла и отношенията към продуктите ще са ключови по време на готвенето, а част от вкусните изкушения, които ще представи пред гостите си, са заимствани от кулинарна книга на известен лондонски ресторант. Многокомпонентното й меню, вдъхновено от лятото и градината, включва салата от специфичния български крокмач, фенел и шарени домати. Като разядка ще приготви домашна тарама и запечен телешки костен мозък. За основано ще заложи на филе от дива ципура с маслен сос и цвят от тиквички. Десертите ще са много и разнообразни и ще са невероятно преживяване за сетивата и включват бял шоколадов мус, крънч от кори за баница, карамел от касис и пресни къпини.

Разкошно меню с главен герой „смокинята“ с д-р Антония Първанова в „Черешката на тортата“

Вярно ли е твърдението, че всеки сладкар може да стане готвач, но не от всеки готвач става сладкар? Спазването на точните пропорции ли е в основата на "сладката професия", която се счита за връх в кулинарията? Кой ще е специален гост на Деница и ще разкрие ли пред компанията как се съвместяват гледането на деца и работата в ресторант. Кои са митовете за готвачите и каква изненадата е приготвила за гостите си домакинята, гледайте във вторник от 20:00 ч. в „Черешката на тортата“.

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалната му Facebook страница.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.