Новите звезди на криминалния сериал са двойка не само на екрана, но и в живота

Как ги избират за ролите им в сериала „Клетката“, как се чувстват на снимачната площадка, получават ли подкрепа от по-опитните си колеги и как се разпалва любовта помежду им?

„Лично аз не очаквах да ме харесат, явих се на кастинга за „Клетката“ заради опита и да науча нещо ново. Дори в същия ден, малко преди да отида, написах съобщение на кастинг-режисьорката, че се извинявам, но имам друг ангажимент. Не се чувствах достатъчно подготвена, но после размислих и изтрих съобщението. Тя така и не го прочете. Мина леко, но до последно имах съмнения, че не съм техния човек“, разказва Маргарита.

Сериозен обрат на събитията в „Клетката“

Иван, от своя страна, споделя, че закъснява за кастинга, защото не успява да намери точното място. „Имах вътрешното усещане още след първия кръг, че ролята е моя.“

Преди да ги съберат като двойка Маргарита се явява на два кастинга – един индивидуален и един с екранните си родители. Не получава обаждане в уречения час и решава, че няма да я изберат. Задачата на Иван пък е да играе двойка с доста по-нисичко момиче, което определено го затруднява. След като преминават успешно двата кръга, режисьорите събират Маргарита и Иван.

„В началото много се притеснявах на снимачната площадка, но гледах да го тая в себе си. Екранната ми майка, актрисата Гергана Данданова, Мартин Димитров, Жаклин Дочева, всички страшно много ни предразполагаха“, разкрива Маргарита.

Асен Блатечки: Киното и театърът са голямата ми любов

Талантливите актьори споделят, че се познават отдавна – още от пети клас. Явяват се на музикален конкурс. По онова време Маргарита се опитва да влезе в музикалното училище, тъй като това беше наградата, освен парична. „Много се вълнувах, бях подготвила песен на Адел. Докато Иван си беше ученик от музикалното, свиреше на китара, пееше, момичетата го харесваха. Първият момент, в който го видях, се влюбих в него. Казах си, че това ще бъде моето гадже. Класираха и двама ни на трето място в конкурса. Аз бях изключително щастлива, а той -супернещастен.“

„Бях си харесал едно колело и в момента, в който обявиха, че разделят третото място между нас двамата, сякаш го виждам как просто преминава пред мен и изчезва. Разплаках се и ходих при журито да ги питам защо са постъпили така“, допълва Иван.

Във времето Маргарита все повече се влюбва в Иван, а той все повече – точно обратното. Всичко това напрежение прераства в истинска омраза помежду им и той дори обмисля да се премести в друго училище.

Кой планира бягство от затвора в „Клетката“?

Един ден по време на коледен концерт трябва да изпълняват обща песен с хореография. По време на репетициите той изведнъж усеща искра. Следва представление с обща сцена с целувка. И така започва тяхната любовна приказка.

„По онова време, когато бяхме 12 клас, след две представления на сцената на операта в Стара Загора, усетихме, че нашата посока е НАТФИЗ. Музиката винаги е била част от живота ни. И до ден днешен, но усетихме, че актьорското майсторство си е нашето нещо. Кандидатствахме заедно, заедно ни скъсаха. А след това отново заедно ни приеха. Сменихме заедно и специалността си. Просто всичко ни върви в комплект. Казах си, че ако и в „Клетката“ ни вземат заедно, това е съдба“, категорична е Маргарита.

В коя предстояща постановка и в кой мюзикъл зрителите могат да гледат талантливите млади актьори, гледайте във видеото.

Повече новини за най-новия български сериал следете на Facebook страницата и официалния Instagram профил.