Забележителните участнички, майка и дъщеря, разказват за емоциите, стратегиите и трудните моменти в екстремното риалити

Бизнес дамата Виолета Стайкова направи забележително участие в "Игри на волята" и завърши на 7-мо място в сезон 5 на екстремното риалити. Тя се изправи срещу своя най-голям враг Мартин Николов-Елвиса, но бе елиминирана от него. Дамата показа качества на силна, независима и бореща се жена, която не се притеснява да оспорва водещата роля на мъжете. Бившата волейболистка Денислава Велкова също бе отстранена от Елвиса и завърши на почетното 6-то място. Дъщерята на Виолета Стайкова бе последната жена, която се бори за място в полуфиналите на екстремното риалити и напусна Арената със сълзи от щастие. Денислава също се представи като силна, упорита, амбициозна жена, като майка си. Тя се превърна в единствената жена, която извървя пътя от Чистилището до финалите. Двете дами днес са специални гости в студиото на „На кафе“, точно в деня на големия финал, където разказват за ситуациите, емоциите и представянето им в екстремното риалити „Игри на волята“ сезон 5.

Виолета разкрива, че й е било много трудно да наблюдава играта на дъщеря й. Денислава споделя, че два пъти се е явявала на кастинг и едва тази година успява да убеди и майка си да се пробва.

Каква е подготовката им преди включването в предаването?

„Когато Дени предложи да се включим, си казах, че това е сериозна работа и трябва сериозна подготовка – физическа, психическа, пъзели… Гаражът ми у дома е превърнат във фитнес зала, но добавих екстри – халки, въжета…Свързахме се и с Неделчо за пъзелите, и мисля, че той е ненадминат като играч в тази област“, разказва бизнес дамата.

„Сами се подготвяхме. Фенове сме и не сме пропускали сезон. Научихме в САЩ за едни трасета от 5, 10 и 20 км, които са пълни с препятствия. Направихме с майка ми няколко състезания и мисля, че разбрахме какво и как трябва да се тренира“, допълва дъщерята.

Помагат ли стратегиите в „Игри на волята“

„Пропадна планът ми да заведем жени на финала, но в крайна сметка работиш с това, което имаш. Така се стекоха обстоятелствата, че попаднах в племе с една единствена жена. Твърдя, че може да има племе от Амазонки и то може да бие. Смятам, че не се наредиха правилно хората в него. Ако бяхме попаднали двете с Дени на мястото на други две, нямаше да отидем на Дивата река. Знаех, че няма да ни оставят да играем заедно в играта и ще бъдем разделени“, коментира плановете си Виолета.

За трудните моменти в екстремното риалити

„Много ми беше трудно в началото, когато ни изхвърлиха като мръсни котета на Чистилището. Когато виждах конкуренцията, се притеснявах, че няма да оцелея. Много беше дълъг и мъчителен престоят ми там. В началото много се ядосах, че попаднах там, но към днешна дата съм благодарна. До ден днешен най-близките ми хора са тези от Чистилището. Реално липсите много ни сплотиха. Реално докато бях там, аз не бях в „Игри на волята“. Бяхме в мизерията и на предела на оцеляването. Бяхме изключително сплотени и разкошно племе. Не се чувстваше конкуренция, а бяхме едно цяло. Всички се подкрепяхме, за да можем да оцелеем. Когато влязох в играта и всичко се завъртя на 180 градуса – схеми, коалиции… Гладът и бездействието бяха най-страшни на Чистилището. Много съм емоционална и не знам как успях там да си овладея емоциите. Опитвах се да се поддържам вътрешно и да не се сривам психически“, разказва младата жена.

„Моят път също беше много трънлив, но най-трудни ми бяха срещите и разделите с дъщеря ми. Когато я видях за първи път след Чистилището, Дени беше като сомалийче. Целият формат, като цяло, е много тежък. Вътре в него трябва много психика, сила на духа и воля. Психика и стратегия са по-важни от физика в „Игри на волята“. Дори и да си много добре физически подготвен, ако нямаш добра психика, ще се сринеш в предаването“, категорична е Виолета.

„Хората не си дават сметка, че не е достатъчно да отидеш и да тренираш. За мен социалната част е по-ключова от физическата. Когато ти куца този елемент, имаш голям шанс да си тръгнеш рано. В предаването си наруших доста от принципите. Имах лош образ на преиграла, лицемерна жена, а в живота съм много мекушава. Това, което изживях в предаването, по начина, по който започнах, пътя по който преминах, си дадох сметка, че няма да дам назад. Беше важно да изиграя играта, защото при един грешен ход и съм навън. Направих грешки в играта, за които се разкайвам и съжалявам. Изпуснах си нервите към Мастагарков, а той е страхотен човек в живота“, допълва Денислава.

За взаимоотношенията им с Мартин Николов – Елвиса

„Започнахме в добри взаимоотношения, но той изгърмя като бомба, защото го надиграх в неговата игра. Събра мъжете в коалиция и те ме номинираха мен и Моника. Но аз разбрах какво се случва и на следващата седмица направих същото с него. Но той не го разбра и се ядоса. Когато не владее играта и губи контрол над нея, започва да бърка. Много сме стратезите в този сезон. Крум е уникален стратег, аз, Дени си изигра добре картите. Мартин е стратег, но поглеждайки сега, нямаше човек, който да не го надиграе“, разкрива плановете и стратегиите в играта Виолета.

Грандиозният финал предстои тази вечер от 20:00 ч. по NOVA! Не пропускайте да разберете кой ще спечели петия сезон на най-екстремното риалити в българския ефир “Игри на волята”.

Още интересна информация за „Игри на волята“ може да откриете на сайта на предаването, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на „Игри на волята“. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” гледайте в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.