Шеф готвачът разкрива тайни от новия сезон на кулинарното предаване „Черешката на тортата“

Манчев е доказателство, че един много добър готвач, може да е и добър водещ. Готвачът е гост в студиото на „Събуди се“, където разказва историята на своя успех и открехва вратите към новия сезон на „Черешката на тортата“. Манчев споделя, че вярва в силата на Бог, тоест в това, че има сила по-голяма от нас. Не може винаги да се оптиваме да контролираме всичко. Според него много хора бъркат контрола с Бога и когато им се случи нещо добро, смятат, че са го постигнали сами, но когато е нещо лошо, обикновено Бог им е виновен. Трябва да осъзнаем, че божествената сила е по-силна от нас.

Манчев е на мнение, че все още има криза в ресторантския бизнес и, за да е пълен един ресторант, това се дължи на факта, че персоналът е дал всичко от себе си – сърце и душа. Но трябва да се има предвид, че ресторантът е пълен на обед или вечер, а през останалото време хората в него не са така натоварени. Икономическата среда в страната не е много стабилна и дори да се направи всичко възможно, няма гаранции за успех. Ресторантьорите произвеждат услуга и, за да стане възможна, зад нея стои голям екип от хора.

Опитвал ли е нещо по-лошо сготвено в ресторант от ястие в „Черешката на тортата“?

„Участниците в „Черешката на тортата“ доста се стараят в това, което правят. Използват и много помощници, което аз не одобрявам. Когато поканим в предаването един човек, искаме да видим как той се справя с приготвянето на храната. Как живее и какво мисли за храната. През храната разбираме какъв е човекът сам по себе си. Как е възпитаван, как е израснал… Искам да виждам да показват сърцето и душата си в чинията. Така виждам пътят им, който са извървяли. Ако правим паралел с ресторантите, естествено не на всякъде получаваш добра храна и обслужване. Това е защото хората са такива, каквито са и показват себе си. Ако нещо е много вкусно в ресторант, зад продукта стоят много хора, които са го произвели правилно“, коментира шеф готвачът.

Кулинарни шедьоври и още по-атрактивни участници в новия сезон на „Черешката на тортата“

„Всеки когато се показва по телевизията, иска да се представи по най-добрия начин. Да го видят в картината, в която хората го познават и да не видят тъмната му страна. За мен е важно, човекът да е такъв, какъвто е. Не можеш да покажеш или да скриеш нещо, което не го носиш. Маската винаги се сваля“, е мнението на Манчев за опитите на участниците в кулинарното риалити да покажат най-доброто от себе си.

„Виждайки всеки един как се отнася към храната и какво пазарува, разбираш дали е кулинар. Повечето хора, около 99% не са професионалисти, но показват различна философия към храната. Дяволът е в детайлите и като видиш, че има отношение към храната, това е във всичко в живота. Всичко носи след себе си стойност. Храната е само функция на нас като хора“, разкрива тайната да разгадава и оценява гостите си в „Черешката на тортата“ водещият.

„И двете ми предавания „Черешката на тортата“ вече е на 13 години и „Кошмари в кухнята“ за 10 години, са феномен в българския ефир. Това е така, защото показваме стойността на хората. Те са най-гледаните предавания в кулинарния телевизионен ефир, което е чест, гордост и привилегия за мен. От 4 декември, понеделник започва новия сезон от 20.00 ч. в ефира на NOVA с много интересни гости и сюжети“, каза шеф Иван Манчев.

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалната му Facebook страница.

Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY, след излъчването им в ефир.