Зрителите могат да гледат вълнуващите премиерни ленти „Доброволката“ и „Момичетата са добре“ на 26 и 27 януари в ефира на KINO NOVA

Нова Броудкастинг груп и посолството на Кралство Испания у нас предлагат на българските киномани първокласни продукции в рамките на дните на испанското кино. Премиерните ленти ще бъдат излъчени на 26 и 27 януари, петък и събота от от 22.15 ч. Заглавията, които ще направят своя дебют в ефира на KINO NOVA са „Доброволката“ и „Момичетата са добре“. Инициативата „Дните на испанското кино в ефира на KINO NOVA” се провежда за четвърти път съвместно с Посолството на Кралство Испания у нас. Повече информация за филмите и кампанията ще научим от Посланика на Испания в България Негово Превъзходителство Алехандро Поланко.

„За мен е удоволствие, че имаме дългогодишно сътрудничество с KINO NOVA. Доволни сме от този факт. Всяка година инициативата е случва по различно време, с различни филми, но винаги с голям успех. Изненадани сме, че широката публика гледа испанско кино. От самото начало се опитваме да намерим модерни продукции, а не стари класически ленти, тъй като хората ги познават добре. Опитваме се да покажем млади режисьори и актьори. Открихме много добри филми в различни жанрове – трилъри, комедии, драми, които са подходящи за българската аудитория. Искахме да направим качествена селекция, затова подбрахме ленти, които имат награди или са били номинирани в различни фестивали по целия свят. Не само в Испания, но и във Франция и в САЩ“, сподели повече за подбора на филмите Посланикът пред репортера на NOVA Ивелина Кунчева.

Дни на испанското кино в ефира на KINO NOVA през януари

На 26 януари, петък от 22.15 ч. ще бъде излъчена драмата „Доброволката“ на режисьорката Нели Регера.

„Това е много интересен филм и тази година решихме да подберем продукции режисирани от жени с жени в главната роля, които показват как се възприема нежния пол в обществото. Лентата разказва за жена лекар, която търси по-добро бъдеще и се опитва да придобие нови знания. Така взима решението да пътува до Гърция като доброволец в бежански лагер. Там успява да създаде специални взаимоотношения, не само с организаторите на тези лагери, но и с обществото вътре в тях. Няма да издавам повече, но си давам сметка колко интересни са човешките взаимоотношения. Те стават все по-важни и наистина трудностите ни сближават. Съвременното общество е свързано с емоциите и човешкото възприятие за живота. Филмът е много интересен и аз личното го харесвам. Горещо ви препоръчвам да го видите, тъй като сюжета се развива съвсем близо до българската граница“, разказва впечатленията си от драмата „Доброволката“ Алехандро Поланко.

Второто премиерно предложение е режисьорският дебют на Ичасо Арана „Момичетата са добре“. Зрителите ще могат да проследят лентата, определяна от редица критици в Испания като една от най-добрите за изминалата година на 27 януари, събота от 22.15 ч.

„Момичетата са добре“ е филм, който разказва за друг филм. Чувал съм, че това е традиция в киното. Например при Франсоа Трюфо и други режисьори. Разказва се за връзката на четири актриси, които репетират през лятото за една пиеса. Събират се заедно в едно затворено пространство, обсъждат, опитват се да усъвършенстват играта си и да изградят ролите си възможно по-добре. Има много неочаквани обрати на техните лични взаимоотношения, на емоциите и на връзките им. Появява се една любопитна черта на човешкия характер, която завърта по интересен начин сюжета. Любопитно е да видим как реагират героите на тази нова връзка. Филмът е драматична комедия и е интересно да проследите сюжета. Заповядайте пред екрана на KINO NOVA! Надявам се да се настаните удобно пред телевизорите и да се насладите на тези филми. Приятна вечер с испанското кино по KINO NOVA!“, допълва Негово Превъзходителство Посланикът на Испания.

И двата филма ще бъдат показани на испански език с български субтитри. 

Не пропускайте Дните на испанското кино с две премиерни ленти на 26 и 27 януари по KINO NOVA.