Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Как апетитен апартамент в центъра на София става ключ към разкриването на схема за престъпно набавяне на имоти? Тази събота в „Темата на NOVA” разследващият журналист Мариета Николаева и операторът Йордан Илиев разплитат съмнителни сделки и стигат до държавни служители, за които се предполага, че са подпомагали измамите.

Адвокатски сътрудник беше задържан от Столичната полиция и обвинен за престъпното придобиване на три апартамента в София. А разследването на NOVA се натъкна на още подозрителни прехвърляния на имоти – отново на починали самотноживеещи хора, които нямат наследници. Пред екипа ни от Нотариалната камара изразиха притеснение от зачестилите случаи на имотни измами с фалшиви завещания и заявиха, че внасят предложение за спешни законови промени.

„Система в ремонт” в „Темата на NOVA“

Някои от имотите вече са продадени на трети лица, а новите собственици вероятно ще се окажат в центъра на сложни съдебни битки с неясен изход. Възможно ли е собствениците на атакуваните апартаменти да не са починали от естествена смърт?

Гледайте „Криминални сделки“ в „Темата на NOVA“ на 10 февруари, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.