В „Тук и сега“ президентът на Украйна (2005-2010 г.) и съпругата му разказват за последиците от войната

В емоционален разговор, ексклузивно за NOVA, пред Деси Банова-Плевнелиева тровеният от руснаците президент и съпругата му Катерина ще се върнат две години назад, за да разкажат как семейството им научава, че Русия е започнала пълномащабна война в Украйна.

 

„Путин е убиец. Той е международен злодей, който започва всеки свой работен ден с това, че трябва да отнеме живота на няколко десетки малки деца, жени, баби, възрастни хора. Това е нормата за Русия”, заяви президентът на Украйна от 2005 г. до 2010 г. Виктор Юшченко. 

ДВЕ ГОДИНИ ВОЙНА: Русия окупира 18% от територията на Украйна и обяви 4 области за свои

„Наясно сме, че ако спрем да се борим, ще бъдем изтрити от лицето на земята. За нас това е война за оцеляване, геноцид. Путин не иска държавата да съществува, иска да унищожи целия ни народ, езика ни, културните ни институции, всичко. Нямаме избор, ще продължаваме”, каза съпругата на президента Екатерина Юшченко. 

„Всеки ден в Украйна се пускат по 150-180 въздушни тревоги. Всеки ден руснаците ни обстрелват. Имало е случаи, в които за денонощие руснаците са изстрелвали 60-70 000 снаряда”, допълни Юшченко. 

Целият разговор в авторската поредица „Тук и сега“ с президента Виктор Юшченко и съпругата му очаквайте утре сутрин, в ефира на „Събуди се”.