Изпълнителят разказва за емоциите си в шоуто за звездни имитации, за вдъхновението си при създаване на песни и за предстоящия си албум и турне

Гост в “На фокус с Лора Крумова” е артистът и ново попълнение в журито на “Като две капки вода” Любо Киров. Артистът на 14 години отива да учи в средно специално художествено училище в Троян, което завършва със специалност “Керамика”

Кой е добрият, лошият и злият в най-гледаното шоу за звездни имитации "Като две капки вода"?

“Доброто ченге е Хилда Казасян, лошото ченге го знаем със сигурност. Фънки не е зъл човек, а се опитва да бъде крайно обективен. Винаги трябва да има някой, който да изтъква недостатъците. Моята роля е на този, който намира доброто в отсрещната страна. Искам да насърчавам хората в това, в което са добри. Ако не са толкова добри, по-скоро го премълчавам и оставам да коментира злото ченге. Много е леко, забавно и екипът е изключителен. Страхотни колеги и голямо забавление е да гледаш на живо този празник всеки понеделник”, разказва артистът.

Любо споделя, че има вече любимци в някои определени образи, но не иска да ги сподели, тъй като е рано да се дават оценки. Не би искал да увлича хората, тъй като очаква изненади от участниците в предаването.

Влади Зомбори: Не съм очаквал такава топлина и любов от публиката на „Като две капки вода“

Любо Киров има любопитна история свързана с Наско от Б.Т.Р. Преди години когато изпълнителят се е опитвал да стартира музикалната си кариера в софийските клубове, е получил подкрепа от вокала на групата, която тогава е била на върха на славата си. Според певецът когато някой подаде ръка на някой друг, жестът трябва да се помни.

Освен популярен изпълнител, Любо е текстописец от много, много години и е създател на песните на голяма част от колегите си. Той е създал текстовете над 300 песни, които феновете на българската музика са чували в ефира през последните 20 години.

От какво се вдъхновява за създаването на текст към песен?

“Има различни варианти, но при мен първо е музиката. В естрадата доста често се ползват стихове, за да се направи музиката. При мен музиката е водеща и тя създава картинка, атмосфера и от нея изкача история. Моите лични фантазии са по-силни когато чувам музика. Тя ме кара да мечтая, да виждам цветове и ситуации. Аз съм от изпълнителите, които си пишат сами песните. Това ми дава сигурност и убеденост, че правя и казвам това, което мисля. Хората  усещат интуитивно много бързо, че съм честен спрямо думите, които изказвам и че съм преживял това, което пея на сцената. Това, което разказваш на другите е добре, да е преживяно”, споделя Любо.

Панайот Панайотов: В „Като две капки вода“ се чувствам на мястото си

Певецът разяснява, че според слушателите повечето песни са любовни, но в неговите текстове в повечето случаи, той се е обръщал към Господ. Използва ги като диалог с някой, който съществува, но не го вижда. Текстът към “Мога” според него е много интересен и става дума за желанието му да заслужи любовта на Бога. Затова и текстът е “мога да те накарам да ме обичаш още”.

Изпитва ли страх да излезе на сцената пред тълпа от почитатели?

“Абсолютно нормално е да се притесниш и да си нервен, изпитвайки сценична треска. Няма да е нормално ако изгубиш това състояние. Това означа, че си се превърнал в занаятчия, на когото не му пука. Човек трябва да се надскача, но това е много трудно. Трябва да е по-добър от миналата година. Имало е случай да забравя теста на песента, но опита на сцената те научава да преодолееш тези моменти. Тази година си забравих текста на песента на концерта в зала №1 на НДК и изпях фразата “забравих текста”. Хората поеха и почнаха да пеят и да се смеят с мен”, разказва певецът.

Повече за създаването на песни към новия му албум, за конкуренцията си с Веско Маринов – и двамата пълнещи зала №1 на НДК, за създаването на хитове и за предстоящото турне, гледайте във видеото.

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.