Актьорът влиза в ролята на безскрупулен бизнесмен в криминалния сериал

В интервю за „На кафе“ Асен Блатечки разказва за опита си в това да влиза в различни роли и разкрива какво освен професията го прави щастлив в живота.

Пореден зловещ удар на серийния убиец в „Есента на демона“

„В общи линии в България няма много криминални филми и сериали, но пък те може би са най-интересни. Психотрилърите са най-завладяващите. Моят герой в „Есента на демона“ Симеон Десподов ходи винаги придружен от своето куче. Когато обсъждахме с Павел Веснаков какъв аксесоар да носи моя герой – дали някакво специфично бижу или бастунче, изведнъж ми хрумна идеята – вместо това да водя с мен моят любимец Арес, с който тъкмо се бях сдобил. Не му беше лесно да стои на едно място, защото доберманите обичат да тичат“, разкрива Асен Блатечки и признава, че харесва амбициозните хора, които имат цели и ги постигат. „Хора като моят герой обаче не са особено симпатични, но уважавам хора, които постигат целите си.“

Актьорът споделя, че гледа това, което е снимал и то не за да се любува на себе си, а за да види какво му се е получило и какво – не. Признава, че това, което днес го прави щастлив, са децата, приятелката и кучето му.

Репортерът на NOVA Деси Жаблянова взима интервю и с експерт по изграждането на фотороботи – един от методите за разкриване на престъпно лице, показан в криминалната поредица

Как точно се изгражда образ чрез описание на човек?

„Извършва се посредством софтуерен продукт, който съдържа в себе си библиотеки с лицеви елементи. Но за да бъде създаден е необходим свидетел на лицето, което ще бъде описано. Желателно е неговите показания да се случват в най-кратък срок след произшествието. Той се опитва да обясни как е изглеждало лицето. Често при тези престъпления лицата са маскирани или произшествията се случва в тъмните части на денонощието. С помощта на софтуера експертът демонстрира различни видове лицеви комбинации. Накрая се изгражда крайното изображение на предполагаемия извършител. Преди години този тип изображения са се правели ръчно от художници. През 70-те години на миналия век се създават т.нар. фото китове, които също съдържат лицеви елементи, които също се комбинират. По-специфични елементи са белези, бенки или други подобни особености на дадено лице, които са от голям плюс за разследването“, пояснява експертът.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Есента на демона“ за актуални новини.