Водещият и продуцентът на новото хитово предаване разкриват повече подробности за играта, която стартира на 3 юни от 20.00 ч. в ефира на NOVA

Водещият Герасим Георгиев-Геро и продуцентът на „Скрита самоличност“ Джуди Халваджиян  са гости в студиото на „На кафе“, където разказват за предстоящото предаване, което стартира на 3 юни в ефира на NOVA. Зрителите ще могат да гледат новата игра от понеделник до петък от 20.00 ч. в ефира на NOVA.

„След 15 години реализирах мечтата си и NOVA повярва в проекта. Вече имахме първи снимачен ден“, каза Джуди Халваджиян.

„Когато снимаш първите предавания, най-важното е да стане ясен регламентът. С времето, когато зрителите свикнат, по-лесно ще върви играта. В самия формат има детективски елементи и е много приятен“, допълва водещият.

„Има един участник, който играе, и е изправен пред 8 самоличности. Могат да са мъже и жени, които участникът трябва да разпознае. Всяка една самоличност отговаря на една определена сума. Познавайки самоличността, участникът трупа тази сума. Ако познае и 8-те самоличности, може да натрупа 50 000 лв. Това е едва първи кръг и след като участникът е натрупал известна сума, се появява тайнственият роднина. Участникът трябва да каже на кого е роднина този 9-ти човек. Ако го направи от раз, без подсказки, може да удвои сумата си. Тоест ако е натрупал 20 000 лв., тя става 40 000 лв. Има и жокери, но с тях сумата се намалява. Максимумът, с който може играчът да си тръгне е 100 000 лв. В първите епизоди, които заснехме, имаше участник, който достигна до 96 000 лв. Ще видите какво се случва. По време на самата игра също има жокери и улики, които помагат на играча да разпознае самоличността. Не е толкова лесно, колкото си мислим. Раздават се големи суми пари и играта е различна от много други. При някои формати се изискват знания. При други се разчита на късмет, както е при „Сделка или не“. При тази игра, участникът трябва да е много интуитивен и наблюдателен. Трябва да обръща внимание на всеки един детайл. В първите заснети игри, с брат ми участвахме на равно с играча и ни беше доста трудно да разгадаем уликите“, разказва подробности от регламента продуцентът на „Скрита самоличност“.

Нов световен формат превзема телевизионния ефир в България

Геро споделя, че той самият не иска да знае много и е на равна нога с участника. Обикновено тава са професии, които играчът е работил, работи в момента или е учил. Трябва да си много наблюдателен, а и можеш да ползваш жокери. Един от жокерите е да се доближи отблизо до трима от участниците. Другият жокер е да поискаш допълнителни улики и това е възможност, която може да се ползва 3 пъти по време на играта. Ако  участникът разпознае самоличността, организаторите разполагат с доказателства. Може да се появи снимка от работното място или диплома на екрана.

Ще потвърди ли „Скрита самоличност“ твърдението, че жените са по-интуитивни?

„До момента сме имали повече мъже като участници и в заснетите епизоди е участвала само една жена. Беше й много трудно. В Италия предаването е в ефир от 2006 година и се излъчва в над 30 страни по света. Ние взимаме италианската версия, защото сме запознати с нея и вярваме, че тя е най-близко до българския манталитет. Работим по детайлите, които използват италианците“, разкрива Джуди Халваджиян.

„Предаването е като глътка свеж въздух, с много чувство за хумор. Няма много напрежение и можеш да провериш сетивата си. Също така можеш да спечелиш и голяма сума пари“, е мнението на Геро.

Не пропускайте старта на най-новия телевизионен формат „Скрита самоличност“ по NOVA!