Часове до първия съдийски сигнал на UEFA EURO 2024, водещите Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев разказват за атмосферата в града на откриването - Мюнхен

Тази вечер започва големият футболен празник в Европа. Часове преди грандиозният старт на едно от най-престижните футболни първенства, се пренасяме в Германия, за да се потопим в атмосферата на Европейското първенство по футбол.

Отиваме в Мюнхен, където са Павлета Рашкова и Мирослав Арабаджиев, една от двойките водещи на специалните студия „Футболфест“, които ще съпровождат футболните срещи в ефира на NOVA, DIEMA и DIEMA SPORT 3.

Kаква е обстановката в града, какво е настроението сред феновете, готови ли са домакините за началото на UEFA EURO 2024 и най-вече да посрещнат на терена своите съперници от Шотландия в откриващия двубой тази вечер от 22:00 ч. по NOVA, ще научим от тях в ефира на "Здравей, България". Водещите се включват директно от централния площад в Мюнхен и разказват, че в града има истинско нашествие от шотландци. Футболните фенове са из целия град, а шотландците са с надеждата техния отбор да преодолее груповата фаза и да продължи към елиминациите. Над 200 000 шотландци подкрепят отбора си и се разхождат по улиците на Мюнхен.

„Германия е в трепетно очакване на голямото откриване. 10 града ще приемат Европейското първенство, а 24 отбора тръгват от днес към големия трофей. Ще бъде запомнящо, вълнуващо, оспорвано и силно емоционално първенство“, каза директно от Мюнхен Павлета Рашкова.

„Вчера центърът на Мюнхен изглеждаше като център на Единбург или Глазгоу. Шотландското море бе заляло града. Ще споделя една интересна история за един татко шотландец, който писал писмо да учителката на своето дете. Според писмото, синът му нямало да посещава учебните занятия от 14 юни, защото отива на образователно пътуване до Германия. Целта е да обогати общата му култура и се надява Шотландия за първи път да излезе от груповата фаза. Обещава при завръщането си да напишат подробен доклад, за това, което е научил синът му“, разказва Мирослав Арабаджиев.

Водещите обещават да ни направят свидетели на всичко интересно и любопитно, което ще се случи на форума. В града ще се проведе дълго 200 метрово шествие с гайди, запланувано от шотландските фенове. Преди откриващия мач довечера, не пропускайте ексклузивното студио „Футболфест“, което започва от 20:00 ч. по DIEMA SPORT 3 и се влива в ефира на NOVA в 21:00 ч. Водещите Валерия Видева и Ясен Деянов са подготвили интересни гости и теми, съпроводени от директни включвания от Германия.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg