Броени минути остават до старта на Европейското първенство по футбол започването на UEFA EURO 2024

Европейското първенство ще бъде открито официално в Мюнхен с мач между домакина Германия  и Шотландия. Всички двубои ще бъдат излъчвани на сайта Gong.bg, а в телевизионния ефир мачовете са поделени между Нова Броудкастниг груп и БНТ.

Шампионатът ще се проведе при засилени мерки за сигурност, а Натали Пашева от Дюселдорф ни потапя в атмосферата на първенството и ни среща с най-запалените фенове. По-късно се очаква красиво светлинно шоу на фасадата на градския театър. Раздава се безплатна минерална вода на феновете, но не в пластмасови бутилки, а в пликчета за многократна употреба. Изградени са площадки за игра на децата, а що се отнася до големите фенове – за тях са предвидени тонове бира. Шотландските фенове, които са посетили заведение в Мюнхен са изпили всичкото налично количество, като не са останали дори и резерви.

Планиран е емоционален момент преди първия двубой тази вечер. Ще бъде отдадена чест на починалия през февруари германски треньор Франц Бекенбауер.

Репортерката на NOVA  ни среща и с един малък почитател на футбола, който е пожелал да спи днес на обед, защото иска да гледа мач.

„Няма възраст, нито националност – Европа ще бъде футбол през следващия месец“, категорична е Натали Пашева.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg. Не пропускайте специалните студия „Футболфест“ час преди началото на футболните срещи от UEFA EURO 2024.