Коментар на спортния продуцент на NOVA Гено Даскалов

По малко от час до започването на специалната церемония по откриването на UEFA EURO 2024 в Германия. Какво предстои през следващия месец и кой ще окупира футболния връх на Стария континент, разказва Главният продуцент на UEFA EURO 2024 в каналите на Нова Броудкастинг Груп Гено Даскалов.

„Германия е домакин на този турнир и въпреки, че не е в най-доброто си състояние, няма как да изключим този отбор от фаворитите. Видяхме, че Англия е най-скъпият отбор и няколко милиарда излизат на терена. Англия никога не е печелила Европейска титла, а има само една Световна. Германия и Испания имат по три Европейски титли. Франция е с едно уникално поколение, което от години наред е сред най-добрите. Тя е световен шампион, финал преди две години от Световното първенство. Така че фаворити са Франция, Испания, Германия, Англия и защитаващият си титлата отбор на Италия. Това са обичайните заподозрени“, споделя кои са големите фаворити и кои отбори ще стигнат до финалите спортният продуцент на NOVA.

С какво се отличава първенството тази година?

„Световното първенство е най-големият форум. Но с малки изключения като Бразилия и Аржентина, най-добрите отбори са от Стария континент. Различно е, защото предходното трябваше да се състои през 2020 година, но заради пандемията бе отложено за 2021 г. През 2020 година се честваха 60 години от първото Европейско първенство, затова бе хубава инициатива на UEFA да се проведе из целия континент – от Глазгоу до Баку. След първенството през 2016 г. във Франция се връщаме към добре познатото и традиционното – една държава да е домакин на такова голямо събитие – в случая Германия. Отборите са в чудесна форма и искаме да видим добре познатото, след необичайното Европейско през 2021 г и екзотичното Световно първенство в Катар. Германия знае как да организира подобен форум, затова очакваме с нетърпение първенството“, разказва Гено Даскалов.

„Не е нещо необичайно да има повече фенове. Обикновено отиват повече отколкото могат да си закупят билети. Сигурно не повече от двайсет – трийсет хиляди шотландци ще могат да влязат на стадиона, защото има квота за домакините, за двата отбора, за официални лица… Очакват се два милиона и седемстотин хиляди зрители да посетят тези 51 мача на стадионите. Останалите ще са във фен зоните и пред телевизорите. Нашето студио започва в 21.00 ч. преди откриването, а след това зрителите могат да гледат мача на откриването в нашия ефир. Нова броудкастинг груп ще излъчи точно 27 футболни срещи. Всички мачове ще се излъчват по DIEMA SPORT 3, всички мачове от цялото първенство могат да се гледат по Gong.bg. Седем мача по NOVA телевизия, а останалите по DIEMA. Специалният футболен фен ще се задоволи с DIEMA SPORT 3, но по NOVA телевизия и DIEMA са за широката общественост и за дамите, които гледат само големи първенства“, дава повече детайли за излъчванията на футболните срещи.

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg. Не пропускайте специалните студия „Футболфест“ час преди началото на футболните срещи от UEFA EURO 2024.