Едва 8% подкрепят пълното им премахване

Мнозинството германци са против отмяната на ограниченията, които бяха въведени за спиране на разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА.

Китай отчете ръст на новите случаи на заболели с коронавирус В допитване на института ЮГав 44% от анкетираните искат срокът на мерките да се удължи след 19 април, а 12 на сто дори подкрепят затягането им. Само 32% искат облекчаване на мерките, а 8% подкрепят пълното им премахване. 

В сряда канцлерът Ангела Меркел ще обсъди с властите на германските провинции как да се действа след 19 април, когато изтича срокът на ограниченията. Германците във висока степен се съобразяват с въведените на 22 март мерки за движението на хора. 78% от запитаните заявяват, че ги спазват изцяло, 18% - частично, а 2% - никак.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!