Пропусналите да се ваксинират досега ще могат да го правят в следващите фази

"Създадена е организация за ваксинация в домовете за възрастни хора и на учителите. Желаещи учители и потребители на социални услуги е по-голям от средния за страната. До края на тази седмица имаш шанс да стартира втората фаза в шести регион." Това заяви в Бургас здравният министър проф. д-р Костадин Ангелв, който събра в морския град на извънредна среща директорите на РЗИ-ата на Бургас, Ямбол и Сливен. .

Започна реимунизацията на медици от първа линия (ВИДЕО)

"Около 30 % от учителите са изявили желание да се ваксинират. Дори да са пропуснали възможността да се ваксинират в някоя от досегашните фази, могат да го направят в следващите, заяви министърът. По думите му това няма да спре ваксинирането на желаещите в момента.

Кунчев: Някои области започват втора фаза на ваксинирането (ВИДЕО)

Здравният министър заяви, че финансовият бонус за имунизациите, ще се плаща от НЗОК. "Не обсъждаме вариант за отваряне на заведенията", категоричен беше Ангелов. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.