Комикът се пошегува с жена му

Уил Смит нахлу на сцената на наградите "Оскар" и удари комика Крис Рок в лицето, защото се пошегува със съпругата на Смит по време на неделната гала вечер.

94-та церемония на наградите "Оскар" (ГАЛЕРИЯ)

Рок, връчвайки наградата за най-добър документален филм, с комедийна рутина се пошегува, сравнявайки късо подстриганата коса на Джейда Пинкет Смит с външността на Деми Мур във филма "Редник Джейн" и й предложи да участва в продължението му.

Jada been bald for a decade and never knew she looked exactly like gi Jane?? pic.twitter.com/MsJ1HWr4Ei

— Professional Gum Chewer (@MintyBreathGuy) March 28, 2022

Джейда Пинкет Смит, която също е актриса, страда от болестта алопеция и публично разкри диагнозата си през 2018 г. Тя често коментира предизвикателствата, свързани със загубата на коса, в Instagram и други социални медии. 

 

 

Смит се приближи до Рок и му удари шамар, преди да се върне на мястото си до Джейда, крещейки ругатни.

„Не слагай името на жена ми в мръсната си уста”, изкрещя Уил Смит.

Watch the moment Will Smith goes on stage at the Oscars and hits comedian Chris Rock after he makes joke about his wife Jada Pinkett Smithhttps://t.co/mDQKMc3nXd pic.twitter.com/IsEefJdlj4

— BBC News (World) (@BBCWorld) March 28, 2022

"Това бе най-великата вечер в историята на телевизията", каза Рок, връщайки се към ролята си на представящ награда.

Няколко минути по-късно рапърът Шон Кумс, който се яви на сцената в Долби тиътър, за да отдаде почит за годишнината на филма "Кръстникът", предложи на Смит и Рок да се помирят на партито след церемонията.

​„Уил и Крис, ще решим това като семейство. Точно сега продължаваме с любов“, каза Шон „Диди“ Комбс, представяйки следващата категория. 

Снимка: Getty Images

Актьорът Крис Рок се шегува с Пинкет Смит и на церемонията за наградите "Оскар" през 2016 г. Тогава тя не беше на церемонията заради пренебрежението в номинациите към чернокожите актьори.

ЕКСКЛУЗИВНО: Кевин Костнър пред екипа на NOVA на червения килим на "Оскарите"

По-късно, когато се качи на сцената, за да получи статуетката си за най-добър актьор за ролята на Ричард Уилямс в "Методът Уилямс", Уил Смит се извини на доста хора, включително на тенис звездите, дъщери на Ричард Уилямс, но не спомена името на Рок.

Here's Will Smith's tearful acceptance speech at the #Oscars. https://t.co/ulvT7fsB57 pic.twitter.com/Uq2krBbBld

— Variety (@Variety) March 28, 2022

"Ричард Уилямс е страстен защитник на семейството си", каза Смит в началото на речта си при получаване на наградата "Оскар". След това замълча и от очите му се стичаха сълзи, докато говореше как е защитавал хората, с които е работил върху филма.

Киноакадемията на САЩ реагира на инцидента с публикация в Twitter, съобщи Ройтерс. "Академията не одобрява насилието под каквато и да е форма", се посочва в туита. "Тази вечер сме щастливи да празнуваме и почетем победителите в 94-ата церемония на наградите на академията, които заслужават този момент на признание от колегите си и от любителите на киното по света".

В съобщение до медиите полицията на Лос Анджелис заяви, че ако Крис Рок подаде жалба, инцидентът може да бъде разследван.

 

В Twitter се появиха постове с колаж от снимки на звездите в "Долби тиътър" и техните реакции на скандалния момент от церемонията.

everyone's reaction at the Oscars when Will Smith assaulted Chris Rock #Oscars2022 pic.twitter.com/Oik3sFW4bI

— Wizzy (@IvanWizzie) March 28, 2022

Horrified Nicole Kidman becomes an instant meme with her shocked face after Will Smith hits Chris Rock at Oscars https://t.co/UwTALLQalN pic.twitter.com/rNyahQtSkm

— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) March 28, 2022

 

 

ВСИЧКО ЗА ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА "ОСКАРИТЕ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.