Сънародникът ни и още шестима арестувани са свързани с ИДИЛ, твърдят местни медии

20-годишен български гражданин е бил арестуван в Брюксел с още 6 чужденци по обвинение в подготовка на терористичен акт. 

Говорителят на Ердоган: ПКК е виновна за безредиците в Париж

Според информацията на белгийската прокуратура задържаният българин се казва Сергей и е роден през 2003 година. Белгийското издание "Льо соар" пише, че срещу 20-годишния мъж е повдигнато обвинение за участие в дейността на терористична групировка. Той е бил задържан с още шестима белгийски граждани и един турски гражданин. Това се е случило при две акции на белгийската полиция срещу терористични действия. 

Сънародникът ни и другите шестима арестувани са свързани с ИДИЛ, твърдят местни медии

ИДИЛ съобщи, че лидерът ѝ е бил убит и вече е определен негов приемник

Един от задържаните вече е освободен. Това не е българският гражданин. От външното ни министерство казаха за NOVA, че проучват случая и утре ще излязат с подробна информация. Акциите са били проведени в Брюксел и Антверпен срещу радикализирани младежи джихадисти. 

Според прокуратурата става дума за подготовка на атентат, като мрежите в двата града са били свързани. Към момента няма информация кои са били потенциалните мишени. Предстои седемте задържани да бъдат изправени пред съда в понеделник. 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.