Най-честите нарушения са свързани с технологичното оборудване, констатират от БАБХ
Масовите проверки на качеството на храната в училище са към края си. Какво констатираха от Агенцията по безопасност на храните, които вече месец обикалят бюфети и търговски обекти, предлагащи храни в учебните заведения?
В „Здравей България” инспектор Бистра Иванова заяви, че проверката обхваща всички елементи, които имат отношение към качеството и безопасността на храните, които се приготвят. Също така сградния фонд и технологичното оборудване, суровините, с които се приготвят, контрол на технологичните процеси, документи, хигиена на обекта и персонала.
Най-добрите храни за старт на деня (ГАЛЕРИЯ)
Съставени са 4 акта. До момента най-срещаните нарушения не крият риск за безопасността на храните, издадени са около 180 предписания, които касаят най-често сградния фонд и технологичното оборудване, както и за обучение на персонала. По думите на Иванова се наблюдава тенденция за намаляване на броя на констатираните нарушения.