Няма да ни бъде даден справедлив процес, смята бизнесменът

Доналд Тръмп заяви, че има "сериозен проблем" със съдията, който води наказателното му дело в Ню Йорк, и трябва да е в предизборната кампания, а не в съда.

"Няма да ни бъде даден справедлив процес, той е конфликтен", заяви Тръмп пред съдебната зала в Манхатън, след като приключи изборът на съдебни заседатели по делото му за "мълчаливи пари" - едно от четирите, които са с негово участие.

Започна наказателният процес срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк

Тръмп разкритикува съдия Хуан Мерчан за това, че е отхвърлил молбата на милиардера да бъде позволено да присъства на изслушване във Върховния съд следващата седмица. Той твърди, че като бивш президент, трябва да бъде имунизиран срещу наказателно преследване - въпрос, който най-висшата съдебна инстанция в страната трябва да реши на 25 април.

"Съдията, разбира се, няма да ни позволи да стигнем дотам. Той си мисли, че е по-висш от Върховния съд, предполагам", коментира Тръмп.

Той неведнъж е критикувал съдията, който ръководи процеса, а Мерчан отхвърли искането на адвокатите на пмилиардера да си направи самоотвод от делото.